Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Kevés bomba terem a Dél-Alföldön

Szeged - Csongrád megyében, illetve a Dél-Alföldön ritkán találnak bombát nyilatkozta a delmagyar.hu-nak Balázs Gábor. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi századosa szerint a háborúban csak stratégiailag fontos, ipari nagyvárosokat bombáztak.
Elsősorban hidak, pályaudvarok és üzemek voltak a célpontok. Szegedet főképpen a brit Királyi Légierő bombázta.

- Több mint 60 évvel a háború után is számítani lehet arra, hogy építkezéseken vagy földmunkák során előkerül egy-egy bomba vagy gránát - tette hozzá a százados. Ilyen esetekben a település jegyzője és a rendőrség tehet bejelentést a tűzszerészeknél. Az erről szóló jogszabályok szerint ilyenkor - gyanús csomag esetén minimum 100, gyanús jármű esetén minimum 200 méteres körzetben - ki kell üríteni a területet.

Néhány hete Szeged területén találtak egy gyanús tárgyat, egy rozsdás edényről vélték úgy, hogy bomba. A rendőrök több órára lezárták a város egy részét, mire a kiérkezett tűzszerészek megállapították: nem robban a rozsdás tárgy.

Olvasóink írták

 • 9. Mil 2008. július 29. 20:52
  „MEúsztuk a vh-t, 56-ot, sosincs vihar, nincs sok cigány.. :) A pofám leszakad komolyan. El kell költözni valami izgalmasabb városba :) MErt itt soha nem történik semmi.”
 • 8. Tango 2008. július 29. 19:51
  „szeptember 3-án, amerikai bomba vitte a levegőbe”
 • 7. Sturm 2008. július 29. 19:44
  „A szegedi vasúti hid robbantás vagy bombatalálat áldozata lett?
  A szegedi rendező pályaudvart abban az időben az amerikai légierő bombázta,igy találatot is kaphatott a vasúti híd is.”
 • 6. Alföldi 2008. július 29. 19:32
  „Nahát, végre valami jó hír. Szerintem egyébként nagyon sok más sem terem az Alföldön. Azokról is írni kéne.”
 • 5. honorus 2008. július 29. 18:24
  „Illetve nem adták ki a parancsot hogy tartani a várost mindne áron, de azért a vasúti hídat felrobbantották a nácik a visszavonulás során. Ez is nagy érvágás a városnak amit a ami napig nem tudtak pótolni.”
 • 4. csanyiv 2008. július 29. 17:13
  „Úgy nem vették észre, hogy egy most bontandó épület alapjába volt beleágyzva, gondolom aki annó tudott róla az már vagy nem él, vagy elköltözött. Nem sok értelme lett volna Szegedet lőni az oroszoknak, tekintve, hogy nem volt itt komoly ellenállás, ráadásul síkvidéken ki is tudták volna kerülni, ha ezt kívánja az előrenyomulás érdeke.”
 • 3. kertesz 2008. július 29. 16:20
  „Az biztos, hogy Szegeden nem fognak két tonnás bombát találni. Azt nem értem, hogy Budapesten eddig hogy nem vették észre?”
 • 2. boka 2008. július 29. 16:18
  „Azt hiszem az oroszok elhatározták, hogy nem lövik Szegedet, mert szép. A szép Budapestet ugyanakkor földig rombolták...”
 • 1. szgdlily 2008. július 29. 16:16
  „Huh! Ez aztán fontos kérdés!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feke Pál: Vágytam egy igazi társulatra

Szeged - Feke Pálnak most minden idejét a István, a király jubileumi előadása köti le, de imád gonosz, misztikus figurák bőrébe is bújni. Kiegyensúlyozott életet él, és tudatosan építi karrierjét. Tovább olvasom