Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Kevés képviselő a világhálón

A tizennégy Csongrád megyei országgyűlési képviselő közül csak egy büszkélkedik saját internetes honlappal. A többiek az országgyűlés, vagy támogató pártjuk, vagy városuk világhálós megjelenését használják számítógépes választóik eléréséhez, néhány honatya viszont nem tulajdonít jelentőséget e kapcsolatteremtési formának.
„Izgalmas, új felülete a kommunikációnak az internet, amelyet egy közéleti szereplőnek illik ismerni és használni" – mondta Újhelyi István (MSZP), az egyetlen olyan Csongrád megyei országgyűlési képviselő, aki négy éve saját honlapot hozott létre. A portál három Újhelyit mutat: az egyéni országgyűlési képviselőt, az MSZP-s politikust és a magánembert. Ám a www.ujhelyi-istvan.hu címen most nem villan föl egyik arc sem, mert a politikus portálját éppen átalakítja.

Készül és októbertől elérhető lesz Nógrádi Zoltán (Fidesz-MPSZ) saját honlapja. Hasonlóképpen önálló internetes oldalt hoz létre heteken belül Balogh László (független), s Géczi József (MSZP). Mindhárman azt mondták, ez új forma lehet ahhoz, hogy elérjék a választók egy olyan rétegét, amely kapcsolatteremtésre is használja a számítógépet.
A kampány nem a listás, hanem az egyéni képviselőkre hegyeződik ki, vagyis az internet nyújtotta új lehetőségeket inkább a választókerületi honatyák kóstolgatják – vélekedett Kozma József (MSZP) és Dobó László (Fidesz-MPSZ).

Nem akar saját portált Gazdag János (MSZP) és Bartha László, Rákos Tibor (Fidesz-MPSZ) sem. Mindhárman úgy látják, az internetnek minimális a szerepe a politikában. Rákos szerint a Fidesz fölmérése szerint a választók 7 százaléka mozog a világhálón.

A parlamenti és a párthonlap nyújtotta képpel elégedett a képviselők zöme. A lakossági fórumok és fogadóórák formáját, a választókkal való személyes kapcsolattartást részesíti előnyben – többek között – Vincze László, Farkas Sándor és Martonosi György (Fidesz-MPSZ).

Az önkormányzati internetes oldalakra támaszkodik a két megyei jogú város polgármestere és országgyűlési képviselője. „A parlamenti mellett a www.szegedvaros.hu lapjain kellőképen áttekinthető a munkám, a programom, s elérhető vagyok a választók számára is" – fogalmazott Botka László. Az önkormányzat hivatalos, www.hodmezovasarhely.hu honlapja mellett Lázár János az – információnk szerint 2-3 héten belül – elérhető, a polgári oldal eszmeiségét kifejező új, internetes újságot is tematizálja.


Blog

Az egyre divatosabb, politikai témájú internetes naplót, a blogot Újhelyi és Rákos rendszeresen olvassa. De a többség, így például Bartha érdeklődését sem keltette föl, mert szerinte ugyanúgy irányított, mint az internetes fórumok többsége: néhány „bértollnok" felesel egymással. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkormányzatiságról a határon túliak

Határon túli magyar szervezetek képviselői, az EU-tag, vagy a csatlakozáshoz közelebb és távolabb… Tovább olvasom