Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Kevés megyei matrica fogy

Szeged - Fizetős lett a határ és Makó közötti M43-as januártól, a megyei matricákkal 5 ezer forintos éves díjért több mint 100 kilométert sztrádázhatunk. Idén eddig kevés megyei vignettát vettek, bizonyára azért, mert a tavalyiak január 31-éig érvényesek.
Országos összehasonlításban az egyik legtöbb autópályáját használhatjuk Csongrád megyében, a leginkább helyieknek szóló 5 ezer forintos éves megyei matricából egyelőre mégsem fogy sok. Igaz, a 2015-ös vignetták január 31-éig érvényesek.

Közel 200 millió forintért vásároltak 2015-ben megyei matricát Csongrád megyében az autósok, a 2016-os első heti eladások azt mutatják, mérsékelt az érdeklődés az éves vignetta iránt. Csongrád megyében januártól fizetős a tavaly nyáron Makó és az országhatár között átadott M43-as, így több mint 100 kilométernyi megyei sztrádát használhatunk évente 5 ezer forintért. Az első héten ennek ellenére mindössze 2925 megyei matrica fogyott, míg tavaly összesen 36 ezer 222 kelt el – derült ki a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt. tájékoztatásából. Valószínűleg a fejlettebb gazdaság okozza, hogy a mindössze 75 kilométer autópályával rendelkező Heves megyében is közel másfélszer annyi matrica kel el, mint Csongrád megyében, Komárom-Esztergom is megelőz minket.
 
 Díjfizetésre figyelmeztető tábla az M5-ös felhajtójánál. A megyei matricákat elég január 31-éig megvenni. Fotó: Segesvári Csaba
Díjfizetésre figyelmeztető tábla az M5-ös felhajtójánál. A megyei matricákat elég január 31-éig megvenni. Fotó: Segesvári Csaba

Győr-Moson-Sopron megyében pedig ötször annyi, közel 15 ezer megyei matricát vásároltak már az első héten.
A Nemzeti Útdíjfizetési Zrt. arra emlékeztet, az autósok a megszokott matricatípusokból válogathatnak változatlan árakon, a tarifák nem emelkednek a tehergépjárművek számára sem. Fontos, hogy a 7 személynél nagyobb kisbuszokra, a 3,5 tonnásnál nagyobb tehergépkocsikra és a lakóautókra a D2-es matricát kell váltani, ami dupla árat jelent, nem csak a megyei matricáknál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bicskával támadt haragosára Bakson Ő. Róbertné

Az 51 éves helybeli asszony a férfi nyakát próbálta meg elvágni, de a sértett a kezével részben el… Tovább olvasom