Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Kevesebb parkoló, megváltozott forgalmi rend az új klinikánál

Szeged - A Semmelweis utca–Bánomkert sor átépítésével megváltozott a forgalmi rend az új klinikánál. A Tisza Lajos körútról közvetlenül nem, csak a Boldogasszony sugárúton, a Liliom utcán kerülve lehet az intézmény főbejáratát autóval megközelíteni.
A Szeged Biopolisz Park – Egyetemi városrész rehabilitációja projekt miatt alaposan megváltozott az új klinika környéke, a Semmelweis utca és a Bánomkert sor forgalmi rendje. Több utca egyirányú lett, a klinika oldalában lévő parkoló pedig megszűnt. A Tisza Lajos körút felől, a Semmelweis utca–Markovits utca útvonalon – mivel a klinika előtti Bánomkert sor a Semmelweis utca és a Bokor utca felé is egyirányú – a Boldogasszony sugárút, Liliom utca érintésével lehet a klinikához eljutni.

Egyirányú lett a klinika előtti szakasz. A SZERZŐ FELVÉTELE
Egyirányú lett a klinika előtti szakasz. A szerző felvétele

A korábbi, a körúttól számított 200 méteres autózás a kerülővel 620 méteresre hízott. Ideális esetben a klinika előtt meg is lehet állni, ahol az átépítés miatt ráadásul ingyenes a parkolás. A táblázás szerint nem fizetős a klinika előtti rész, ennek ellenére néhány autós a biztonság kedvéért még váltott parkolójegyet. Meglepetés akkor éri az embert, ha távolabb kell várakoznia: a Jancsó-kollégium előtti, korábban kék zónás parkoló ugyanis megszűnt. Az egyirányú utca vasútállomás felőli végében 9 parkoló kapott helyet, megállni tilos! tábla figyelmezteti az autósokat a változásra. Padokat helyeztek ki, pihenőhelyeket alakítottak ki azokon a helyeken, ahol eddig autók várakoztak. A teljes szakaszra kerékpársávokat festettek fel, így legfeljebb a keresztutcákban, vagy távolabb, a Boldogasszony sugárúton lehet üres helyet találni.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. bitdor 2013. október 26. 19:31
  „Szerintem nem mindenki teheti meg, hogy tömegközlekedéssel jusson el a Klinikákik!
  Vidéki kismama gyerekkel vagy nagy hassal tuti nem fog végigzötykölődni a városi közlekedéssel legalább 2x átszállni és elviselni azt az undorító szagot ami mostanában a villamoson és a trolin van. És a másik ha már vidékről bemegyek autóval akkor hol hagyjam biztonságos helyen az autóm? Fizessem a drága parkolást és mellette még járjak tömegközlekedéssel??Ki fogja ezt nekem megfizetni. De nem csak a Klinikák környékén borzasztó Szeged parkolási rendszere. Egyszerűen siralmas ami ott megy!!!!!!”
 • 35. vuk 2011. december 19. 10:57
  „34. CsImre 2011.12.17. 10:02
  Szerintem neki az a gondja, hogy megallni tilost tettek ki, nem pedig varakozni tilost, mert az utobbi esetben a nagyit ki lehet rakni az ajtoban es huzni tovabb szabalyosan.

  En mindket felt megertem: azert van megallni tilos, mert a varakozni tilos kishazankban egyenerteku azzal, mintha kint sem lenne tiltas. Megallok bekiserem, 15 perc mulva visszajovok, jo esetben. Megallni tilosnal mar tenyleg csak kitenni merik a celszemelyt es menni tovabb.”
 • 34. CsImre 2011. december 17. 10:02
  „32. kispacni:

  Csak úgy szólok, hogy a Klinikák zömmel a 30-as években épültek, és oktondi módon parkot építettek a betegek köré, nem parkolót. Nem a közlekedés ellehetetlenítésével kellene ezen változtatni, és nem is a parkok elpusztításával. Marad a kijelölés a beépítetlen területeken, ez lesz.”
 • 33. alfoldi 2011. december 17. 08:50
  „Direkt erre a célra készült a szülészeti klinika főbejáratával szemben a kis parkoló.”
 • 32. kispacni 2011. december 17. 08:21
  „18. Csimre.
  Sztem olvassál is mielőtt hisztizel (hogy használjam) a te kifejezésed. Én csak arra a nem éppen EU konform dologra probáltam rávilagítani (mert valamely kommentelő EU szépségűnek nevezte a környéket) hogy jelenleg SZABÁLYOSAN MÉG EGY PILLANATRA sem szabad megállni a Női Klinika előtt. SEM TAXIXAL SEM MAGÁNKOCSIVAL. Tudom, hogy mindenki megáll akár taxival megy, akár saját autóval, és a kismamam bemegy a klinikára (mi is azt tettük), de zért érdekes dolog nem. És azt is tudom, hogy valszeg sem eddig, sem ezután egy rendőr nem fog ezért megbüntetni senki, de azért EU konformnak nem nevezném a helyzetet.

  ENNYIT írtam le kedves autógyülölő barátaim. ÉS IGEN nagyon helyesen írta le THK, hogy hogy ha valaki egy állomáson vagy egsésszégügyi intézménynél (a tömegközledés mellett természetesen) kötelezőnek tartja a megfelelő létszámű kiépített gépkocsi parkoó létét, az nem autóskényelem hanem 21 századi EU fejlődés.
  2. kerekes.
  Hadd tegyem hozzá, hogy amióta Szeged város lerázta magáról az egésszégügyet mint macska a vizet és átadta törvényben meghatárzott feladatait (vagyis az egészégügyet) az egyetemnek, azóta igenis feladata lenne hozzájárulni az Orvosi egyetem fejlődéshez. Én tudom, hogy ez nem egyszerű, de most annyit kértem volna, hogy a

  NŐI KLINIKA ELÉ NE TEGYEN MEGÁLLNI TILOS TÁBLÁT :-) Ja persze Botkanak már régen még a 2. Korházban születtek gyerekeik. De ébresztő, ott már régen nincs szülészet :-)”
 • 31. okz63 2011. december 17. 00:34
  „28. CsImre 2011.12.16. 23:19
  "Nem kell kerékpártározó, ahol az egyre több biciklis biztonságban le tudja zárni a zaj- és füstmentes járművét?"

  Én nem nevezném zajmentesnek a kerékpárt...pontosabban a gazdáját. Ugyanis az aktivisták nagyobb zajt csapnak bárkinél is a fórumokon, ha közlekedési tartalmú cikk jelenik meg, hogy kihasználják a lehetőséget egy kis kampányra :-D”
 • 30. Ferrer 2011. december 17. 00:19
  „Már ideje volt. Borzasztó balkáni állapotok voltak azokban az utcákban...”
 • 29. CsImre 2011. december 16. 23:36
  „13. THK:

  Bizonyos helyzetekben alternatíva, a többire meg marad parkoló.”
 • 28. CsImre 2011. december 16. 23:19
  „És akkor még mondja valaki, hogy a biciklisek sírnak ebben a városban. Persze a cikkíró nagyonis tudatosan írta meg a cikkét úgy, hogy az egész kommentözön erről szóljon, ezúton is gratulálok hozzá.

  A hisztizőket nem értem. Nem kell pad? Idősek, gyerekesek nem szeretnének leülni egy ilyen helyen? Nem kell szélesebb járda, amikor hatalmas intézmények (iskola, kollégiumok, klinikák) célközönsége jár erre? Nem kell kerékpártározó, ahol az egyre több biciklis biztonságban le tudja zárni a zaj- és füstmentes járművét? És ha ezek helyett lenne mondjuk 10 parkoló, akkor amikor az megtelt, a 11.
  kismama hol szállna ki az autóból? Vagy netán a fasorokat kellett volna letarolni, a bicikliseket kerülőztetni, a trolit kitiltani a végállomásáról, netán az épületeket odébbtolni? A cikkíró hallgat róla persze, hogy az új klinikaszárny építésénél jócskán terveznek parkolót is.

  Az utcák egyébként csak autóval egyirányúak, a gyalogosok, biciklisek két irányban használhatják. Ha nem lenne kerékpársáv, a helyhiány miatt akkor sem lehetne több parkoló. Azt sem írta a cikk, hogy bár a körút felől hosszabb lett a megközelítési út, a másik irányból viszont éppen, hogy rövidebb. De az efféle objektivitás könnyen elsorvad, ha valaki személyes sértésként fogja föl az új közlekedési rendet.

  12. Hammada_Fleet:

  Ha az autósok fele tömegközlekedésre szállna, az sem lenne túlzottan feltűnő. Attól mert az autók hatalmas zajjal vannak, rengeteg helyet követelnek a közterületből, attól még nem autóznak olyan sokan.”
 • 27. info 2011. december 16. 21:15
  „17. macs 2011.12.16. 15:01 -ne is legyen más lehetőséged csak taxival utazni.......”
 • 26. anyus59 2011. december 16. 21:13
  „A hozzászólók jó része vagy fiatal, egészséges ember vagy nem a mai világban él. A klinikák, a vasút- és buszállomás közintézmény, amelynek a használatát, elérhetőségét minden állampolgár számára biztosítani köteles az üzemeltető. Járunk vidékről, a város túlsó feléről is ezekhez, idős és/vagy beteg emberek vagy éppen kisgyerekesek. Ha megfizetjük a benzint és a parkolás árát is, legyen jogunk emberi módon megközelíteni ezeket a helyeket.
  A trolizós kismamának csak gratulálni tudok, de azért nem sok választása van az embernek, ha csípőműtétre vagy utána kontrollra viszi a nagyit az újklinikára Szőregről. Csak nem a taxizás az európai megoldás? Vagy az, hogy kilököm a nagyit a bejárat előtt és kapaszkodjon a feljáró korlátján, amit valahol a Boldogasszony túl oldalán találok parkolóhelyet és visszagyalogolok? És visszafelé ugyanez???? Ugyanígy a nagyi más az állomásra is csak taxival juthat ki????
  Szóval gratulálok minden városatyának és várostervezőnek.... Hülye a nép, hogy tűri, sőt még egymásnak is esünk a fórumokon, ahelyett, hogy tiltakoznánk, hogy legelemibb szükségleteinkkel sem törődnek.”
 • 25. info 2011. december 16. 21:12
  „Ja igen, védekezés -képpen tűzoltási területként lett megjelölve az egész klinika udvar, na ez a kajánság!-vagy ez más?”
 • 24. info 2011. december 16. 21:09
  „Ez egy diszkriminatív megoldás, érdemes lenne az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordulni-ugyanis miért csak az orvosoknak van joga a klinika udvaron parkolni,megállni és ráadásul 2012-től még a régi klinika udvaron is ugyanez fogad. Tedd ki a beteget, és vidd ki az autódat! -De mi a helyzet, ha te vagy a beteg vagy éppen kerekesszékkel közlekedik valaki???? Majd beleül és beteker a parkolóból-ha talál,hahahahahahaah észlények! Az természetesen jó lesz, ha hozzájuk viszed a pénzed ha gyógyítanak!!!De a klinika udvaron mondjuk más ügyben is szét lehetne nézni, ugyanis a patológia udvarán szanaszét volt nem régiben a zsákos hulladék.Ez természetes,ugyebár?”
 • 23. szatkat 2011. december 16. 20:48
  „Sajnos többször élveztem már az említett klinikák vendégszeretetét. Sok hozzászóló biztosan nem volt még csípőműtét és részleges láblebénulás, bélműtét, császármetszés után kontrollon, amikor a kevés táppénzéből esetleg nem taxira akart költeni. Vidékről gondolom jó megoldásnak látják a műtétek utáni 1 hetes kontrollok alkalmával a tömegközlekedés igénybevételét, helyi járatra átszállást, és még egy kis sétát. Hát nem kellemes, tapasztalatból mondhatom. Akkor minden lépés fáj és számít. Jó lenne a klinikák előtt megállni, parkolni a közelben, akár fizetve is. Előre is köszönjük, ha gondolnak a betegekre is, nem csak a terület szépítésére.”
 • 22. Kerekes 2011. december 16. 19:42
  „Nem értem. Ki tudja megmondani, hogy az állami pénzből működő egyetem és intézményei, melynek költségvetés talán Szegedét is meghaladja, hány parkolót épített a betegek és hozzátartozóik számára?

  Mert elárulom, hogy ez bizony minden szolgáltató feladata. Mint minden bolt a vendégei számára telken belül kell parkolót biztosítani. Az egyetem is bizony egy szolgáltató. Egy nagyon fontos szolgáltató. Fontosabb, mint az Aldi, aki bizony biztosítja a szükséges parkolóját.
  Egyébként meg a kerítésen belül, az új klinikai tömbbel egy időben sok új parkoló fog épülni. Türelem. Ja és telken belül, mert az előírás.”
 • 21. THK 2011. december 16. 18:48
  „19,
  megint lazán figyelmen kívül hagyjátok, h nem csak szegediek kerülnek a klinikákra!”
 • 20. füttyimre 2011. december 16. 17:18
  „A konditerem elötti parokolókat megszüntették!De ma is láttam ott parkolni úgy embereket mintha minden a régiben lenne!Ráadásúl a forgalommal szemben ment el!Azért kiváncsi leszek mikor fognak a virágágyásban parkolni terepjáróval?Mert fognak!”
 • 19. nelek 2011. december 16. 16:14
  „17. macs, és a taxi költsége elenyésző a szüléshez képest, átlag 1.4x belefér mindenkinek.

  Amúgy azon a nagy réten ami a kerítés mögött van elég sokan parkolnak és gondolom nem mind ott dolgoznak.”
 • 18. szpirigonzálesz 2011. december 16. 16:13
  „Hammada_Fleetnek igaza van. Szegeden elmebeteg módján viszonyulnak az autósokhoz a közlekedés-szervezők.
  A látványtervek szerint, az átépítés után a rakpartról fogják száműzni a gépkocsiforgalmat:(((”
 • 17. macs 2011. december 16. 15:01
  „2. kispacni,
  taxival mentem, egészen a kapu előtti lépcsőig. :-) És olyan jó volt, hogy a társam, miután kikecmeregtem a taxból, azonnal segíteni tudott és nem a parkolással vacakolt. Mindenkinek ajánlani tudom ezt a megoldást! :-)”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ópusztaszert is viszi az állam

Új műsorhoz új főjegyző kell – mondta tegnap Kovalcsik Andrea, amikor bejelentette lemondását a januártól jelentősen átalakuló megyei önkormányzat főjegyzői tisztségéről. Tovább olvasom