Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Kezdődik a balettmágia

Szeged - A Harangozó-díjas Lőrincz Katalin is mesél a francia balettzsenivel, Maurice Béjart-ral kapcsolatos élményeiről a REÖK tánccal és filmekkel fűszerezett új programsorozatán, mely a mágikus mester világhírű balettegyüttesének darabja, a Szerelemtánc kapcsán indul. Az előadás az idei Szegedi Szabadtéri Játékok egyik leginkább várt produkciója.
Nagy Zsuzsanna tánccal, a Harangozó-díjas Lőrincz Katalin emlékei felelevenítésével, a vetített filmek pedig a mester legendás koreográfiáin keresztül mutatják be Maurice Béjart munkásságát a REÖK márciusban induló, B, mint Béjart című programsorozatán.

A színészkedés mellett tánccal is foglalkozó Seress István „Pipu" által vezetett beszélgetéseken Nagy Zsuzsanna táncos élőben nyújt ízelítőt a zseniális koreográfus mozgásanyagából, emellett Béjart olyan világhírű balettjeiből láthatnak videofelvételeket az érdeklődők, mint a Tavaszünnep, a Bolero, a Tűzmadár, a Rómeó és Júlia. Az első alkalom vendégeként Lőrincz Katalin – aki két évig a mesternél tanult – mesél Béjart-ról.


A programsorozat bemutatja Béjart munkásságát, és megismerteti az embereket a modern balettel, bemutatja a műfajok és stílusok közötti kapcsolatokat, ezáltal is érthetőbbé és szerethetővé téve a balett izgalmas világát. A kortárs balett atyjának is mondott zseni által alapított Béjart Ballet Lausanne nyáron a Dóm térre látogat július 17-én és 18-án a Szerelemtánc című darabbal, mely a mester legnépszerűbb koreográfiáiból nyújt válogatást. Az első alkalom március 19-én, csütörtökön 18 órakor lesz a REÖK-ben, a részvétel ingyenes.

(X)

Light Magyar Mix az iwiwen

A három legismertebb magyar drámából hozott létre különleges előadást a Szegedi Focus Műhely: Light Magyar Mix címen „mocskosan szelíd magyarságparódia" bemutatójára készülnek, melynek szereplői a Bánk bán, Az ember tragédiája, valamint a Csongor és Tünde férfi és női hősei. Vajon hogyan szólalnak meg a 21. században? A premier március 16-án, hétfőn 19 órakor lesz a REÖK-ben, melyet két további előadás követ március 24-én és március 30-án. Az előadás - melyet Benkő Imola rendezett, szövegét pedig Csikós Ildikó dramaturg írta - tizennyolc éven felülieknek ajánlott, a teljes árú belépők 700, a kedvezményes 500, a támogatói jegyek 1000 Ft-ba kerülnek. Azok, akik az iwiwen bejelölik a Light Magyar Mix házaspárjait, sorsoláson vesznek részt, a nyereményük egy-egy két személyre szóló belépő lehet a REÖK Warhol-kiállítására és az előadásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerelem, szabadság – fiatal művészekkel

Szeged - A Szegedi Nemzeti Színház három tagozatának közös produkciójában a népszerű művészek… Tovább olvasom