Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 6°C | 14°C

Kezdődik a központi épület felújítása

Októberben indul a szegedi Dugonics téri egyetemi központi épület felújítása, 2010-ben végeznek. Tegnap bemutatták a 60, önerőből felújított diáklakást is az öthalmi kollégiumban.
Október 5-én kezdődik a Dugonics téri, a rektori hivatalt is magába fogadó központi egyetemi épület 2,5 milliárd forintos felújítása. A kivitelező a Ferroép Zrt., a munka a tervek szerint egy évig tart, a műszaki átadás várható időpontja 2010 vége. Az épület földszintjén hallgatói szolgáltatói teret alakítanak ki, az első emeleté lesz a kutatási-fejlesztési-innovációs funkció, a másodikon irányítási tér lesz a rektori és a hozzá kapcsolódó irodákkal. Egy átriumos megoldással az udvart is hasznosítják. Az épületet egyébként tavaly decemberre ürítették ki teljesen, legutoljára a szoftverfejlesztés tanszék költözött ki.

A szerződést Szabó Gábor rektor és Nemesi Pál, a Ferroép vezérigazgatója tegnap írta alá a TIK-ben.

Májusban szintén a TIK-ben szignózta Bajnai Gordon miniszterelnök és Szabó Gábor az SZTE műszaki természettudományos projektjének támogatási szerződését. Mint arról beszámoltunk, a 2011-ig tartó, 7,7 milliárd forintos fejlesztési program részeként – amelyből 6,42 milliárd forint a pályázaton nyert támogatás – tizenegy épületet újít fel és egyet épít az egyetem. A támogatásra az SZTE a bajai és a szarvasi főiskolával konzorciumban pályázott.

Nem omlik tovább – 2010 végére megújul az egyetemi épület a Dugonics téren. Fotók: Frank Yvette
Nem omlik tovább – 2010 végére megújul az egyetemi épület a Dugonics téren.
Fotók: Frank Yvette

– Ha a város eltekint a közterület-használati díjtól, amely a hivatal felújítása miatt merül fel, azzal 50 millió forintot spórol az egyetem – mondta Szabó Gábor, ezért kérte az önkormányzati képviselőket: legyen így.

Beköltözhetnek: 60 diáklakást újított fel az SZTE az öthalmi kollégiumban.
Beköltözhetnek: 60 diáklakást újított fel az SZTE az öthalmi kollégiumban.

Tegnap mutatták meg a sajtómunkásoknak az Öthalmi Diáklakásokban felújított 60 lakást is. Ez 270 plusz férőhelyet jelent. A beruházás 415 milliós költségét az egyetem és a hallgatói önkormányzat önerőből fizette. A munka ez év márciusában kezdődött és szeptemberben fejeződött be.
A volt szovjet laktanyában két épület vár még felújításra – ezt sikeres pályázat esetén a szuperlézerprojekttel kapcsolják össze, és ott laknak majd a vendégkutatók.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyfeszültségű állomás ellen tiltakoznak Mórahalmon

Mórahalom - A Kölcsey utca 70 lakója egészségét és az ingatlanok értékét félti. A polgármester… Tovább olvasom