Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Kezdődik az érettségi

Az ország egyes városaiban már pénteken elkezdődtek az őszi érettségi vizsgák, Szegeden ma írják a magyar nyelv és irodalom érettségi dolgozatokat azok a diákok, akik pótvizsgát tesznek, vagy előrehozott érettségi vizsgára jelentkeztek.
Az őszi érettségi vizsgákon közép- és emelt szinten adnak tudásukról számot a középiskolások. Középszintű vizsgát azok tesznek, akiknek korábban az érettségijük nem sikerült. Szintén vizsgázhatnak azok a diákok, akik befejezték egy tantárgy, például a földrajz tanulását. Ez számukra azért jelent könnyebbséget, mert most még a frissen megszerzett tudással írhatják meg a teszteket, másrészt a negyedik osztályos érettségire eggyel kevesebb tárgyból kell készülniük, tehermentesítik magukat.

A 2015-ös magyar érettségi tételek és megoldások

– A középszintű vizsgák Szegeden ma kezdődnek. 73 diák öt intézményben – a Csonka, a Deák, a Fodor, a Hansági és a Tisza Lajos középiskolákban – elsőként magyar nyelvből és irodalomból ír dolgozatot – mondta Urbán Ferenc Ábel, az OKÉV Dél-alföldi Regionális Igazgatóság referense. – A vizsgák kezdési időpontja reggel 8 óra és délután 2 óra. A szakmai tárgyakból kedden, matematikából szerdán, történelemből csütörtökön rendezik meg a középszintű érettségit.

Emelt szintű írásbeli vizsgát Szegeden egy helyen, a Gábor Dénes középiskolában tartanak, összesen 18 tantárgyból. Az írásbeli mindkét szinten november 6-án zárul. A középszintű vizsgázók számára november 22–30. között, míg az emelt szinten vizsgázók számára november 15–17. között tartják a szóbeliket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Postás a 13. havival

Emelt nyugdíjat kapnak novemberben az ellátottak, kifizetik tíz hónapra a visszamenőleges emelést… Tovább olvasom