Délmagyar logó

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 19°C | 30°C Még több cikk.

Kézigránát-hajítás, fegyveres váltófutás, célba lövés: középiskolások versenyeztek a haditornán

Csongrád megye - Az Országos Haditorna Verseny Csongrád megyei fordulóján 14 középiskolás csapat mérte össze tudását szerdán Szegeden, az SZVSE-pályán.
A négyfős csapatok nyolc versenyszámban mérkőzhettek, például kézigránát-hajításban, akadályversenyben, célba lövésben, elsősegélynyújtásban és fegyveres váltófutásban is. Az első helyezett jövő áprilisban az országos döntőben képviselheti a megyét.

Az ötödik alkalommal megrendezett haditorna megnyitóján Juhász Tünde kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke elmondta, hogy ez a megmérettetés a honvédelemhez szükséges erényeket kívánja a résztvevőktől: fizikai állóképességet, csapatszellemet és elkötelezettséget.
Kézigránát-hajítás, fegyveres váltófutás, célba lövés: középiskolások versenyeztek a haditornán. Fotó: Török János - GALÉRIA

A makói Návay Lajos Szakgimnázium, Szakképző iskola és Kollégium diákjai, Schmidt Adrián, Megyesi Martin, Frank Boldizsár és Beke Dávid a tornatanáruk biztatására jelentkeztek, és vele gyakoroltak a versenyre. Valamennyien futballoznak, de ki szerették volna próbálni magukat a honvédelem, katonaság területén is – logisztikai és kereskedelmi tanulmányaik mellett.

Az edzettségre és katonai ismeretekre épülő feladatokban legjobban a hódmezővásárhelyi Eötvös-szakközép csapata teljesített, ő képviselheti az országos döntőben a megyét. A második a makói Návay szakgimnázium és szakiskola, a harmadik pedig a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium csapata lett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elromlott a mammográfiai berendezés az SZTK-ban, elmaradtak a vizsgálatok

Elromlott a mammográfiai berendezés az SZTK-ban, elmaradtak a vizsgálatok
Akiknek szerdára volt időpontjuk, azokat elküldték. A berendezést már javítják. Tovább olvasom