Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Ki a természetbe - Tavaszi hajtás Szegedről Ásotthalomra

Szeged, Röszke, Mórahalom, Ásotthalom - Az idei évben először szervezett biciklis teljesítménytúrát Tavaszi hajtás címmel a Szegedi Sport és Fürdők Kft. Összesen mintegy 400 drótszamaras gurult végig a 20, 45, illetve a 70 kilométeres távon szombaton.
- Már az M5-ös autópályánál elkezdtünk imádkozni, hogy vége legyen. A 45 kilométeres távot választottuk, de lehet, hogy legközelebb megpróbáljuk a nagyot - mondták a túraközpontban, hazai pályán a szegedi Fekete István Általános Iskola ötödikes diákjai. Szatmári Zoltán, Gőgh Ádám, Breskó Izabella és Mészáros Péter egyetértett abban, hogy az volt a legjobb rész, amikor célba értek. A szél egy kicsit megnehezítette a haladást, ám ettől még nem ment el a kedvük a bringázástól.

A szerző felvétele
A szerző felvételei

Tavaszi hajtás címmel szervezett kerékpáros teljesítménytúrát szombaton a Szegedi Sport és Fürdők Kft. Kecskéstelepről indultak a biciklisek, a kis, 20 kilométeres távon Szeged-Szentmihályon keresztül Röszkére, majd vissza, a közepes, 45 kilométeres távon Mórahalomra, a nagy távon Ásotthalomra és onnan haza tekertek 70 kilométert. Halászevics Péter szervező elmondta, körülbelül 400-an regisztráltak a szabadidős sporteseményre. A legtöbben, mintegy 170-en bevállalták a 70 kilométeres erőpróbát, amelyet 5 órás szintidőn belül kellett teljesíteni. A középső távra nagyjából 150-en neveztek, a többiek pedig "csak" Röszkéig gurultak el.


- Eddig 50 kilométer volt a leghosszabb túra, amin részt vettem tavaly. Most a leghosszabbat választottuk. Elég nagy volt a szél, de megérte végigmenni, biztosan egészségünkre válik - hallottuk Sebő Évától. Lánya, Nagy Rebeka szerint "kicsit olyan volt a túra, mint az El Camino, elgondolkodott közben az ember". Kellemesen elfáradva értek vissza Szegedre, és ezzel még nem végeztek: hazáig, Szőregre 16 kilométert kellett leküzdeniük.


Rendelni sem lehetett volna jobb időt a teljesítménytúrához, amelyet szinte végig ragyogó napsütés kísért. A szélre viszont többen panaszkodtak. Sokan megcsodálták a környezetet, például a mórahalmi tanyavilágot bringázás közben, és többen megálltak a bivalyrezervátumnál kilátózni.

Legközelebb homokháti kerekezésre várják a biciklizés szerelmeseit. Június 1-jén a Maty-éri Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központból startolhatnak, nagyjából a mostanihoz hasonló, vagy egy kicsit hosszabb túrára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A doktor úr a nagyszínházban

Molnár Ferenc legtöbbet játszott vígjátékával, A doktor úrral vendégszerepel ma 15 és 19 órától a Szegedi Nemzeti Színházban a Turay Ida Színház csapata. Tovább olvasom