Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Ki kicsoda? - avagy Délmagyarország-kvíz 2007

Szeged - Ismert szegedi közéleti szereplőkről, a lapunkban 2007-ben többször megszólalókról állítottunk össze kérdéssort az év utolsó napjaiban. Egy hírlapárust, diáklányokat és egy nyugdíjas házaspárt kértünk arra: töltsék ki a tesztlapot.
Janics Natasát, Puljezevics Nenadot és Botka Lászlót mindhárom korosztály sikerrel azonosította. Az egyenruhások vezetőivel és a tiszti gyógyszerésszel azonban senki nem boldogult.

– Mindennap nálunk vásárolja meg az újságját a szegedi vízilabdacsapat edzője, és nem jut eszembe a neve – mérgelődött Panker Csaba üzletvezető.

Tizenhárom plusz egy kérdésre kerestük a választ olvasóink segítségével: a 2007-ben lapunkban legtöbbet megszólalók, ismert szegedi közéleti személyek foglalkozását, betöltött tisztségüket adtuk meg, és a nevükre voltunk kíváncsiak. Nem is kezdhettük volna más helyszínen kvízjátékunkat, mint a nagyáruház hírlapárusánál, ahonnan lapunk reggelente olvasóink kezébe kerül.
 
– Minden reggelem a napilapok átolvasásával kezdődik: főként a politika érdekel, de egyik témakör sem áll távol tőlem – mondta az üzletvezető, miközben szorgalmasan írogatta a válaszokat. A 14 kérdésből segítség nélkül hétre tudta a helyes választ. A színházigazgató vezetéknevét a kolléganője, az egyetem rektoráét pedig fotós kollégánk súgta meg neki – hiszen a nyelvén volt mindkettő. A polgármesterek közül Nógrádi Zoltán nevét azonnal felfirkantotta, míg Botka Lászlónál kicsit gondolkodnia kellett. – Mórahalomról mindig sokat hallani és olvasni – magyarázta, majd erős közepesre értékelte tizennégyből kilences teljesítményét. – Ha egy óra állt volna rendelkezésemre, az újságvásárló Gyöngyösi edzőnek, és Lukács Jánosnak, a CSMRFK vezetőjének a neve is beugrott volna – mondta. Ennyi időt azonban senkinek sem adtunk: a tesztet tíz percig lehetett tanulmányozni.
 
„Gyerünk, most olvastunk róla délután!" – noszogatta férjét Szalai Józsefné. – Szemüveges, pulóveres, de most nem jut eszembe a neve – mérgelődött Szalai József. Nagy volt az öröm, amikor hosszas töprengés után a férfinak mégis beugrott Mórahalom polgármesterének neve. A nyugdíjas házaspár negyven éve előfizetője lapunknak: a legjobb eredményt érték el a kvízben a maguk tíz helyes válaszával. Ezen felül a tízperces versenyidő letelte után Lukács János és Gyöngyösi András neve is ismerősen csengett számukra.

– Nem volt annyira nehéz a teszt, hiszen mindennap elolvassuk a napilapot – mondták búcsúzóul.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyugvást mutatnak a kártyák 2008-ra

Szeged - Az óév feszültsége és harcai után az új esztendő előnyös lehetőségeket hoz –… Tovább olvasom