Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Ki lopta el a fasírtot az oviból?

Tiszasziget - Elszabadultak az indulatok hétfőn este azon a tiszaszigeti lakossági fórumon, amelyen Ági óvó néni távozása volt a téma. Volt, hogy négyen-öten is kiabáltak egyszerre. De ki ette meg a fasírtot?
– Három gyermekem járt a tiszaszigeti óvodába Ági nénihez, akinek az ügyében választ várunk arra, miért kellett neki 18 év után nagy hirtelen elmennie az óvodából – mondta elöljáróban Kónya Orsolya. A szülők több mint 200 aláírást gyűjtöttek össze, kérték az óvodafenntartó Szegedi–Csanádi Egyházmegyétől, vizsgálja ki az ügyet. Levelüket elküldték a megyei kormányhivatalnak és Erdő Péter bíborosnak is.

Fotó: Frank Yvette
Árult-e el titkokat Ági óvó néni?
Fotó: Frank Yvette

Ferenczi: Ostoba voltam

Ostoba voltam – mondta Ferenczi Ferenc polgármester, aki megkövette a fórumon Baráth Ágnes óvónőt, amiért nem beszélt vele a távozásával kapcsolatban. Javasolta, várják meg, mit dönt az ügyben a püspökség. Emiatt sokan nemtetszésüknek adtak hangot, egy idősebb nő azt mondta, „a végén kiderül, hogy a plébános a polgármester, és az óvodavezető a titkárnője".

A lakossági fórumon – amiről hangfelvételt készített Ferenczi Ferenc fideszes polgármester – jelen volt Baráth Ágnes óvónő is, aki elmondta, míg Babarczi Istvánné óvodavezetőt és Fazekas Gusztáv helyi plébánost meghallgatta a polgármester és a püspök, rá senki sem volt kíváncsi. – Az volt a legfőbb bűnöm, hogy titkos információkat szivárogtattam ki az óvodáról. Emiatt kellett elmennem. Azt mondták, üzenték, nem lehetek többet óvónő, ha nem írom alá azonnal a felmondásomat. Olyan szavakkal illettek, hogy már az üres lapot is aláírtam volna, majd közölték, szedjem a sátorfámat, mert másnap már nem szeretnének a faluban látni – mondta Baráth Ágnes. Hangsúlyozta, soha nem mondott semmit sem gyermekről, sem szülőről, sem óvodai dolgozóról, így ma sem tudja, mi volt az a titok, amit kiszivárogtatott. Elmondta, a plébános rendszeresen nem tartotta meg a hittanórákat, és hallotta, amikor egy kollégája azt kérte a gyerekektől, mondják otthon, hogy volt hittanóra.

Fotó: Frank Yvette
Ferenczi Ferenc polgármester is ott volt a lakossági fórumon.
Fotó: Frank Yvette

Nem mindenki mutatkozott be a fórumon. Egy kövér nő, aki végig rágózott, azt mondta, „pszichésen kihullott az unokája haja, mert Ági néni ráncigálta és csúnyán beszélt vele". Az óvónő határozottan visszautasította a vádat. Babarczi Istvánné óvodavezetőt és Fazekas Gusztáv plébánost hívták a fórumra, de nem jöttek el. Ott volt viszont Babarcziné férje, aki közölte, nem mond igazat az óvónő, akinek „az anyja a Mars téri nyilvános telefonfülkéből szokta hívni és mocskolni őket". Ági néni válaszul közölte, Babarcziné ellopta a fasírtokat, és megette az óvodában termett földiepret a gyermekek elől. Egy középkorú férfi hangsúlyozta, a szülők követelik, vegyék vissza Ági nénit, s ezt vegye tudomásul az egyház, mások hangosan követelték Babarcziné lemondását. Szigeti Krisztina bejelentette, ha Babarcziné és a plébános marad, elviszik a szülők a gyermekeiket az óvodából. „Sajnos a püspök nem foglalkozik az ügyeinkkel, mert csak a futball érdekli. Legutóbb például csak 10 percig tartott a körmenet, mert focimeccsre sietett" – mondta egy idősebb nő.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Tiszán már nyár van

97 centiméteren állt a Tisza hétfő reggel, ez gyakorlatilag a nyári vízszintnek felel meg. Az elmúlt… Tovább olvasom