Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Kiadó a pusztaszeri alkotóház

Pusztaszer - A téli szünet után idén tavasszal már nem nyit ki a pusztaszeri alkotóház. Az önkormányzat felmondta a szerződést az üzemeltetővel, mert az nem fizette a közüzemi számlákat.
– Huszonöt éve működtette a Zichy Galéria az önkormányzati tulajdonú pusztaszeri alkotóházat. Az utóbbi időben nem fizették ki számláikat, tartozást halmoztak fel, ezért felbontottuk velük a szerződést, és átírattuk a mérőórákat az önkormányzat nevére – tudtuk meg Máté Gábortól. A település polgármestere elmondta: új üzemeltetőt keresnek. Több művészeti alkotóközösséggel is tárgyaltak, de egyelőre nem született megállapodás. Szeretnék újra bérbe adni az épületet, jelképes összegért, vagy akár ingyen is az arra érdemes üzemeltetőnek, aki megfelelően gondoskodna az épületről.

Nagy Józsefné Pintér Eszter gondnok a 200 éves ház udvarán. Fáj érte a szíve. Fotó: Schmidt Andrea
Nagy Józsefné Pintér Eszter gondnok a 200 éves ház udvarán. Fáj érte a szíve. Fotó: Schmidt Andrea


– Nagyon sajnálom, hogy bezárt a ház. Fáj a szívem érte. A kezdetek óta én ringattam a bölcsőjét. Olyanok voltunk az alkotókkal, mint egy nagy család. Együtt készültünk a húsvétra, karácsonyra. Augusztus 20-án együtt bográcsoztunk – mondta Nagy Józsefné Pintér Eszter, a 200 éves épület gondnoka, aki minden hónapban szervezett valamilyen programot, író-olvasó találkozót, kiállítást, alkotótábort. Az épület vendégházként is funkcionált, volt olyan időszak, amikor 5 hét alatt 200 vendéget fogadott. A 24 év alatt orvosok, mérnökök, természetgyógyászok fordultak meg itt. Általános iskolások jöttek kirándulni. Az alkotóház történetéről Nagy Józsefné Pintér Eszter könyvet is írt.

Olvasóink írták

  • 1. info 2012. február 29. 22:14
    „Beköltözhetne Ambrus Attila, rögtön lenn forgalma turizmus... is a háznak. Itt lehetne agyagozni-alkotótábort nyitni. Az elkészült termékeket dobra verni. Szabad idejében még rendben is tartaná a ház környezetét. A többi már adná az ötletet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üzlethelyiségek Szegeden: inkább bérlik, mint vásárolják

Szegeden szinte leállt az üzlethelyiségek adásvétele. A válságban a vállalkozók nem mernek hosszabb távra tervezni, inkább bérbe veszik a kiszemelt helyiségeket. Tovább olvasom