Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Kiálltak Magyar Anna mellett a megyei közgyűlés fideszesei

Szeged - Nem jöttek el a rendkívüli ülésre, nélkülük pedig nem alakulhatott vizsgálóbizottság annak kiderítésére, hogyan zajlott le az elnök és a főjegyző múlt szerdai összetűzése. A kérdésre, megismerheti-e valaha a közgyűlés az igazságot, Magyar Anna azt felelte, hogy tessék könnyebbet kérdezni.
Hiába jöttek el tegnap a megyei közgyűlés szocialista és szabad demokrata képviselői a szegedi megyeházára, rövid volt a rendkívüli közgyűlés. 9 óra 5 perckor lépett a terembe Csonkáné Balda Ilona főjegyző, Magyar Anna elnök 9 óra 12 perckor foglalta el a helyét. Felolvasta a forgatókönyvet: a közgyűlésre szóló meghívót, bejelentette, hogy 18 fő jött el, vele együtt 19-en vannak. 21 képviselőnek kellene jelen lennie ahhoz, hogy a közgyűlés határozatképes legyen, ezért az ülést bezárja. Demeter Attila kérdésére – hol vannak az alelnökök, akikkel együtt meglett volna a 21 fő – nem válaszolt, kiment a teremből.

Ezután a főjegyző sem maradt. Amikor felhívtuk telefonon, azt mondta: ő köztisztviselő, csak a közgyűlés előtt hajlandó a történtekről beszélni, egy frakció előtt nem. Kérdésünkre, tesz-e följelentést a múlt szerdán történtek miatt, azt mondta, még meggondolja; nem szeretné kollégáit a bíróság elé citálással kellemetlen helyzetbe hozni. Amit a legkevésbé szeretne: két politikai erő csatájába belekeveredni.

Csonkáné Balda Ilona főjegyző és Magyar Anna elnök a tegnapi, hamar véget ért rendkívüli ülésen. Fotógaléria: Karnok Csaba

Simicz József önálló képviselői indítványt terjesztett volna be, ez arról szólt, hogy a közgyűlés indítson fegyelmi eljárást Magyar Anna elnök ellen, és tegyen büntető feljelentést az ügyben. Most a frakció egyik tagja tesz feljelentést a nyomozó ügyészségen, hogy derüljön ki, mi is történt az elnök és a főjegyző között.

Picasso és a Fidesz

Mégsem jöttek el hiába a megyeházára a baloldaliak és a liberálisok: mindegyikük asztalán ott volt egy hosszúkás boríték, amelyben egy meghívó volt a hódmezővásárhelyi vasárnapi Picasso-kiállításra. A vásárhelyi önkormányzat figyelmessége természetesen a fideszeseknek is szólt, az ő asztalukon is ott voltak a borítékok – ott is maradtak, felbontatlanul.

Az emeleti Tisza Teremben Magyar Anna tájékoztatón jelentette be, hogy a Fidesz-frakció az ő előadásában „megismerte a tényeket", és ez alapján foglalt állást úgy, hogy ami a megyeházán szerdán történt, személyes ügy. A részletekről azután mond többet, hogy a jogi képviselőjével tárgyal. Azt is mondta, feljelentést tesz „azon sajtóorgánumok és magánszemélyek ellen", akik tényként állítottak róla és az eseményekről valótlanságokat. A kérdésekre válaszolva közölte, bizonyítékait most nem fogja elmondani. Az okokról annyit elárult, hogy egy „banális dolog" az, amin összekaptak, egy iraton, amely „a hivatal mulasztására világít rá". Megkérdezték tőle, ha biztos az igazában, és erről a frakciót is meggyőzte, miért nem tartottak közgyűlést. Azt felelte, mivel a történet jogi útra terelődik, nem szeretne pontatlanul fogalmazni. Egy kolléga azt kérdezte, van-e arra esély, hogy a közgyűlés valaha is megismerje azokat a tényeket, amelyeket ezek szerint a Fidesz-frakció már ismer. Magyar Anna azt válaszolta: „Könnyebbet kérdezzen!"

Mi is történt a megyeházán?

Szeptember 24., szerda délután: Szerkesztőségünk politikai körökből úgy értesül, hogy Magyar Anna elnök megütötte Csonkáné Balda Ilona főjegyzőt.  A megyeháza aznap esti hivatalos közleménye szerint a két nő „egy szakmai kérdésben indulatosan és hangosan összekülönbözött".

Szeptember 26., péntek: Lapunk aznapi számában Magyar Anna úgy fogalmaz: „nem igaz, hogy megütöttem volna a főjegyző asszonyt, szakmai természetű, hangos vita támadt közöttünk, és azzal követtünk el hibát mindketten, hogy ezt a vitát az irodáján kívül is folytattuk".

Szeptember 27., szombat:
Az újságban nyilatkozik Csonkáné Balda Ilona, aki szerint történt erőszak, de nem az ő részéről. Aznap Magyar Anna a szegedma.hu portálnak azt nyilatkozza, megérti a főjegyző lelkiállapotát, de ő nem bántotta.

Szeptember 29., hétfő:
Napvilágot lát a megyei önkormányzat újabb nyilatkozata: „A szombati sajtóban megjelent állításokkal ellentétben a főjegyző támadt az elnökre."

Október 3., péntek:
Magyar Anna bejelenti: addig nem beszél nyilvánosság előtt a tényekről, amíg nem tárgyalt az ügyvédjével, de a frakciónak mindent elmondott. A főjegyző nem döntötte még el, tesz-e feljelentést. Most valószínűleg tárgyalnak.

Olvasóink írták

61 hozzászólás
 • 61. web 2008. október 06. 00:13
  „A fidesz nem kiállt magyar anna mellett hanem magára hagyta ugyanis ne voltak ott.Nem ez jelenti a győzelmet.-Mi adófizető állampolgárok ha nem megyünk el a hivatal által kézbesitett idézésre elővezetnek minket.Kérdezném miért kell ilyen jellegű megnyilvánulásokat támogatni bármelyik pártnak is? Fölháboritó,hogy ilyen megnyilvánulású emberek képviselik az állampolgárokat.Nem a sajtóorgánumok és a magánszemélyek hibáztak.Miért bűnhődjenek az ártatlanok?”
 • 60. fideszbukás 2008. október 05. 22:20
  „Ha már Lázár elitéli az egész FIDESZ véleményt akkor nagy a baj a fityesznél-joggal.Ezt a regiós Fideszest ha valaki pfonvágná akkor is csak egyszerű rúzs ügynek tartaná.az ügyet.Undoritó az egész hapsi,honnan szedte a Fidesz.Ilyenek miatt fogja a Fidesz elveszteni a választást.Mi az,hogy üzen a csongrádiaknak.Egy nagy bunkó.”
 • 59. walaki 2008. október 05. 19:45
  „Ebben a nagy frázispuffogtatásban esetleg valaki emléxik még a cikkre is?
  Véleményem szerint most ért véget a fidesz pünkősdi királysága Csongrád megében. Most nyerik meg a következő választást a baloldalnak. Miért? Mert nem hajlandók beáldozni egy katonájukat az igazság oltárán.”
 • 58. walaki 2008. október 05. 19:45
  „Ebben a nagy frázispuffogtatásban esetleg valaki emléxik még a cikkre is?
  Véleményem szerint most ért véget a fidesz pünkősdi királysága Csongrád megében. Most nyerik meg a következő választást a baloldalnak. Miért? Mert nem hajlandók beáldozni egy katonájukat az igazság oltárán.”
 • 57. benq 2008. október 05. 19:11
  „http://mrahalom.myminicity.com/sec”
 • 56. panelproli 2008. október 05. 18:11
  „Te ha ezek ilyen t@hó módon rendezik le a dolgaikat akkor miért várják tőlünk, hogy minden általuk hozott logikátlan és kiforratlan szabályt "betarcsunk" ? Két jó nagy pofon a tisztviselőnek, ha nem akarja megérteni az ügyfelet és kész. Balkán megye!”
 • 55. csak 1 vélemény 2008. október 05. 14:18
  „1 véleménynek ideje lenne végre átkeresztelkedni,mert az én,volt nickem használja a drága !Ez valahogy nem igazságos !
  Lehetne lopócsi,v.igazságtalan,v. szemtelen !”
 • 54. Tuggyatok.... 2008. október 05. 02:47
  „...mink nyüzsgünk a marhktuuuuuuu!!!!”
 • 53. nanemaaa 2008. október 05. 01:02
  „1 vélemény! Lassan átkeresztelkedhetsz 1 igazságra! ;)”
 • 52. 1 vélemény 2008. október 04. 23:22
  „Egy elmebeteg és egy ballfék párt őrültségeit 10 millió ember fogja megfizetni!”
 • 51. No comment 2008. október 04. 23:14
  „48-nak!
  "Én azt mondom, hogy vegyen mindenki nagy levegőt, igyon kurva sok bort, aludjon egy-két éjszakát és döntse el magában, ha mindenki csak ugyanazt tudja mondani, amit az elmúlt években mindig mondott, és nem jut el odáig, hogy na, a franc egye meg, lehet, hogy mást kell mondani, mint amit mondtam öt éven keresztül, mert láthatólag soha nem tudtunk megállapodni egymással."”
 • 50. dübörög a gazdaság 2008. október 04. 23:10
  „...aztán azóta sikerült összehozni 17 000 milliárdos államadósságot, növelni a munkanélküliséget, a gazdaság versenyképtelenségét, tönkretenni a kis és középes vállalkozásokat, tönkrevágni az egészségügyet, a mezőgazdaságot, az oktatásügyet,
  a 4-es metró építése áll. A Megyeri híd megépült, meg is lehet nézni a forgalmi dugókat rajta. Építettünk völgy-hidat, alagúton áthaladó utat is óriási pénzekért, biztosan nagyon megérte. Ennyit a kamuról.”
 • 49. SP 2008. október 04. 23:02
  „Szia! 48. hozzászólás YES comment 2008.10.04. 22:48
  ........ és úgy eladósodtunk, hogy az unokáink is szidni fognak bennünket.”
 • 48. YES comment 2008. október 04. 22:48
  „...aztán azóta lett autópálya Szegedig, felépült az M0, a debreceni kórházi komplexum, Szegeden 2x2 milliárdot költöttek az oktatásra, iskolák felújítására, felépült Magyarország 3 legnagyobb hídja köztük a múlt héten átadott Megyeri híd.

  Persze te csak ismételgesd a kamu fideszes szöveget. :)))”
 • 47. No comment 2008. október 04. 22:21
  „"És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?"”
 • 46. Joghézag 2008. október 04. 21:20
  „Tényleg! Miért nem lehet minden ügyben poligráfot alkalmazni? Miért baj az, ha egy ügyet egy "tárgyalással" maximum fél óra alatt le lehet zárni, ráadásul objektív mérési eredménnyel?!”
 • 45. Joghézag 2008. október 04. 21:16
  „A Főjegyzőnő tehát nem aljasságból vagy sunyiságból nem tett eddig feljelentést, mint ahogy azt többen feltételezték, miután átgondolták a saját torz kis értékrendjükön belüli valamennyi lehetséges magyarázatot. Csupán nem szeretné a munkatársait olyan helyzetbe hozni, hogy azoknak választani kelljen a becsületük és a munkahelyük között.
  Hiszen ha igazat mondanak, lőttek a munkahelyüknek. Ha meg hazudnak, a becsületüknek lőttek. Ezzel megint azok húzzák a rövidebbet, akik tisztességesen kiállnak az IGAZSÁG mellett.
  Csak az igazságszolgáltatással lehet baj. Hiszen az igazság nem lehet annak függvénye, hogy ki tud több hamis tanút összeszedni, vagy kitől félnek jobban a potenciális tanúk. Egy jó műszerrel meg lehetne kímélni a becsületes tanúkat, és nem az áldozatnak kellene félni az igazságszolgáltatás hiányosságaitól, valamint attól, hogy a joghézagok megölik az IGAZSÁGOT.”
 • 44. No comment 2008. október 04. 20:34
  „,,Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz."

  ,,Elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon."

  ,,Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól, meg a jobboldaltól és tanulja most már meg magát nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz."”
 • 43. klj_54 2008. október 04. 19:41
  „42. hozzászólás jobbos 2008.10.04. 18:45
  Nekem az egész bandától, de sajna már mindkettőtől:(”
 • 42. jobbos 2008. október 04. 18:45
  „Hányingerem van a szegedi fidesztől!”
61 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

79 millió a községeknek

A működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról döntött a minap Gyenesei István szakminiszter. Tovább olvasom