Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Kibontották az ifjúsági ház oldalát

Elkezdték az építők a Szegedi Ifjúsági Ház átépítését. Egy év alatt kívül és belül felújítják, hogy korszerű szórakoztató központ lehessen konferenciateremmel, kávézóval.
Mint minden nagyszabású átalakítás, a Szegedi Ifjúsági Ház átépítése is látványos bontással kezdődött – az építők a Belvedere felőli oldalát csupaszították vissza, egészen a vázig. Boros Gyula, az intézmény igazgatója elmondta: kézenfekvő megoldás, hiszen a több mint harminc esztendős szocreál épületnek ezen a felén kell a legtöbbet változtatni: ide kerül a lépcsőház a lifttel, a nagytermet egy méterrel magasítják és megnövelik, fölé szinteltolással plusz egy emeletet húznak, ott, a harmadikon lesznek majd az irodák. Ráadásul így férnek el az építők anélkül, hogy ne akadályozzák nagyon a forgalmat.

A teljes külső és belső rekonstrukció 450 millió forintba kerül, a közbeszerzési pályázatra jelentkező hat cég közül a Ferroép Zrt.-t bízta meg az önkormányzat. A határidő jövő május vége. Egy év alatt akadálymentesítik az épületegyüttest, beszerelik a hűtést, fűtést, szellőztetést, és számítógéptermet alakítanak ki, valamint – hogy a környék lakóit ne zavarják a rendezvények – hangszigetelnek is. Kívülről is szembetűnő változást tapasztalhatunk: a szocreál műanyag homlokzat helyett fényjáték szerepel a tervben. Bejáratból kettő is lesz; a Felső Tisza-parti marad, a másikat, lifttel, a Zárdai utcai fronton nyitják.

Néhány hónap csúszással kezdődhetett a munka, ugyanis a két éve nyert 310 millió forintos támogatás az idei árakon számolva nem fedezte volna a költségeket. Az igényeket nem kellett lefaragni, hanem a város költségvetéséből toldották meg a költségvetést a hiányzó 140 millió forinttal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enyvescsőrű verebek

A Kárász utcai A Cappella cukrászda teraszán a kéregetőkön kívül más hívatlan vendégek is… Tovább olvasom