Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Kibővített CSOK-kal csalogatnak

Kibővített CSOK-kal csalogatnak
Mórahalom - Gercsó Dániel és családja egy hete írta alá a szerződést, amint lehet, elkezdenek építkezni a mórahalmi CSOK-os telken. Mórahalmon kedden lakossági fórumot tartottak a város által kínált kibővített CSOK-ról.
– Hatalmas szerencsénk volt a telekkel – mondta a mórahalmi Nagy Imre utca utolsó beépítetlen telkén Gercsó Dániel. – Ha egy nappal később érkezünk, elvitték volna előlünk – tette hozzá felesége, Gercsóné Szécsi Bernadett.

Mint megírtuk (2016. február 25.: Kedvezmények Mórahalmon), Mórahalom a CSOK-program 10+10 milliós támogatása mellé további támogatást nyújt.

Az önkormányzat otthon- és munkahelyteremtő kedvezményrendszerrel, a lakásépítéshez nyújtott készpénztámogatással várja a családokat, akik egymillió forint vissza nem térítendő önkormányzati támogatásra számíthatnak, és 250 ezer forintig a ház tervezési költségét is átvállalják tőlük. Az építkezési vállalkozásokat is bevonják, a Bauszer Kft. a tervek szerint társasházat és sorházat is felhúz a programban.
 
 Fórumon tájékoztatták az érdeklődőket a városházán tegnap. Fotók: Kuklis István
Fórumon tájékoztatták az érdeklődőket a városházán tegnap. Fotók: Kuklis István

A tősgyökeres mórahalmi Gercsóék az elsők között csatlakoztak az önkormányzat CSOK-programjához. Augusztusra várják második gyermeküket, aminek a négy és fél éves Áron örül a legjobban.

A harmadik Gercsó csemete megszületésére a kormányrendelet szerint további 10 évük van. – Az önkormányzati telekkel jól jártunk. Az árban benne van az ivóvíz-, a gáz-, az áram- és a szennyvízcsatorna-hálózatra csatlakozás kiépítésének költsége is. Múlt hét szerdán írtuk alá a szerződést. Jelenleg a tervrajzokat intézzük, több árajánlatot is bekértünk – mondta Dániel. A fiatal házaspár elmesélte, szegedi, évek óta panelban, albérletben élő barátaik is érdeklődnek a homokháti városban kínált lehetőségek iránt.

A családi otthonteremtési kedvezmény programmal kapcsolatban kedden tájékoztató fórumot tartottak a városházán. A közel ötven érdeklődőt Nógrádi Zoltán polgármester és a partnerintézmények képviselői tájékoztatták a lehetőségekről.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés pár, minőségi munka

Kevés pár, minőségi munka
Az országos és magyar bajnokságokon elért eredmények alapján 143 klub között a mindössze hétéves… Tovább olvasom