Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Kibújt téli kabátjából Szeged múzsája

Hogy földönkívüliek rakétakilövője vagy óriási konzervdoboz állhat a Glattfelder téri szökőkút közepén – erről folyik télvíz idején a találgatás.
Mostanra tavasz derült, nincs több kétség, a nem mindennapi kabát alatt a tér úrnője rejtőzött. A napokban előlépett téli fémbundájából, és tisztán, újjászületve várja vízuszályát.

Ez az egyetlen dísz hiányzik még az elegáns hölgy lábai elől, a medence azúrkékje így is hívogatja a napozókat. Hiszen ott pihen a szoknya fodrain a város városházástól, Szent István téri víztornyostól, múzeumostól, színházastól. Sejtelmes arcát hatalmas kalapja árnyékolja, vállára vetett stólája mint a Tisza kanyarulata öleli körbe a hölgyet.

Az elegáns kalapos hölgy szoknyájának fodrain pihen a város városházástól, Szent István téri víztornyostól, múzeumostól, színházastól. Fotó: Schmidt Andrea
Az elegáns kalapos hölgy szoknyájának fodrain pihen a város városházástól, Szent István téri víztornyostól, múzeumostól, színházastól. Fotó: Schmidt Andrea

A város asszonyát, akit a megálmodója, Lapis András előbb a Szegedért Alapítvány fődíjának hozott létre 1989-ben, akkor egy munkatársnője lányát, Sas Katalin vonásait örökítve meg benne. Mikor a város az újdonatúj terére kért magának egy egész alakos múzsát, a szobrász korábbi modellje lányát kérte fel, hogy lépjen anyja örökébe.

Így Teszáry Sára kölcsönözte alakját Szeged múzsájához. Ahhoz a nőalakhoz, amely immár nyolc éve gyönyörködtet és él tovább tengernyi fotón és videofelvételen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi Újszülött Életmentők: új autót kapnak

Az Országos Mentőszolgálat 25 millió forintot kapott kormányzati forrásból. Tovább olvasom