Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Kié a méretes papucs?

Szeged - Megállt a kés is hétfő délben a Dugonics téri kenyérszegő asszony szobor bronzkezében. Rezzenéstelen nyugalmát egy óriás meg egy törpe duója zavarhatta meg – jutottunk a következtetésre két bátor fiatalember segítségével.
Farkas Zsolt joghallgató káprázatosan érvelt: – A kétméteres műanyag papucs egy egylábú szörny „hagyatéka". Tapintásra műgyanta, felpróbálva ballábas, rajta ugrálva üreges. Ocskó Károly Déri-iskolás diákot a kétméteres kenyérszelet és a két méter hosszú szalámi vonzotta leginkább. Nem csoda ebédidő tájt! A fiúk elárulták, ők legtöbbször a mobiljukat hagyták már el, de bezzeg annak híre-hamva sem volt, mire visszafordultak érte. Károly domaszéki, ő kenyérveknit is felejtett már – hol buszon, hol a könyvtári ruhatárban. A fiúk gyorsan felfedezték ugyanezt a „strandfelszerelést" miniváltozatban. Megfejtésük egységesen: kerti törpe holmija.

Farkas Zsolt: Csak egy óriás hagyhatta itt. Fotó: Miskolczi Róbert
Farkas Zsolt: Csak egy óriás hagyhatta itt.
Fotó: Miskolczi Róbert

Utánajártunk: két fiatal kecskeméti alkotóművész – Pongrácz Márta és Sebők Kata – mert ilyen nagyot és ilyen picurkát álmodni az országos Public Art (=művészet mindenkinek) akcióban, amelynek idén először választottak vidéki helyszíneket is két hétre. Alapötletüket a téren meglátott fél pár cipőből merítették, mert nyugtalanította őket a kérdés: Mi oka lehet, ha valaki kibújik a cipőjéből, és csak az egyikből?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden az Angliában felfüggesztett magyar orvos

Szeged - A magyar orvos, akit hibás diagnózisai miatt töröltek az angol orvosi nyilvántartásból,… Tovább olvasom