Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Kiegészült az SZTE gazdasági tanácsa

Átadták a megbízóleveleket a felsőoktatási intézmények gazdasági tanácsaihoz a Magyar Államkincstártól (MÁK) delegált megbízottaknak. A hallgatók önkormányzata is megnevezte delegáltját, így teljesé vált a Szegedi Tudományegyetem március 1-jétől hivatalba lépő gazdasági tanácsa.
Az új felsőoktatási törvény értelmében március elsejével megalakítandó gazdasági tanácsokhoz kinevezett államkincstári megbízottaknak a pénzügyi szempontok érvényesítését kell biztosítaniuk. Ez azt jelenti, hogy ha a kincstári megbízott nem ért egyet a testület döntésével, jelentést készít, amit – az államkincstár elnökének értesítése mellett – közzétesz. Tegnap átadták a megbízóleveleket a felsőoktatási intézmények gazdasági tanácsaihoz a MÁK-tól delegált megbízottaknak. Ebből az alkalomból Veres János pénzügyminiszter azt hangsúlyozta, hogy az éves költségvetési keretből több mint 200 milliárd forint felhasználását fogják figyelemmel kísérni a megbízottak.

A Szegedi Tudományegyetem kincstári megbízottja, Rigó Szilveszterné, a MÁK Csongrád megyei igazgatója. Tegnap az egyetemi hallgatói önkormányzat bejelentette, hogy Mák Balázs, az EHÖK korábbi elnöke képviseli a diákokat az SZTE gazdasági tanácsában.

Lapunkban korábban beszámoltunk arról, hogy e testületnek hivatalból tagja a rektor és a gazdasági főigazgató. Az Oktatási Minisztérium által delegált tagok: a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke, Széles Gábor, továbbá az Országos Széchenyi Könyvtár szegedi illetőségű főigazgatója, Monok István, valamint Kertesi Gábor közgazdász. A tanácsba az intézmény jelenlegi irányító testülete is három tagot javasol: Rácz Béla stratégiai rektorhelyettest, Vécsei László akadémikust, a Neurológiai Klinika igazgató professzorát és Dervarics Attilát, az egyetem társadalmi tanácsának elnökét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi kórházat hibáztatja a család

Szűcs Tamásnét háziorvosa tíz nap alatt kétszer utalta be kivizsgálásra a szegedi kórházba. A… Tovább olvasom