Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Kiengedték a koszovói gyerekeket

Szeged - Meggyógyult, így elhagyhatta a szegedi gyermekklinikát szerdán az az 1 éves koszovói kisfiú és 3 éves nővére, akikre egy hete találtak rá a határrendészek a röszkei Tisza-töltésnél erősen kihűlt, kritikus állapotban.
 Mint korábban megírtuk, 29 éves édesapjukkal illegálisan lépték át a határt, az esős-szeles időben a kicsik teste veszélyesen lehűlt, s ezután az apa Röszkén a rendőrségtől kért telefonon segítséget. A teljesen lehűlt kisfiú kómába esett, a klinika intenzív osztályán kellett őt kezelni – nővére e nélkül is meggyógyult. A férfivel szemben idegenrendészeti eljárás indult, ezalatt menekültstátuszért folyamodott. Az utóbbi napokat már gyerekeivel tölthette a klinikán – mondta el Pál János alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A gyerekeket és apjukat a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai szerdán ideiglenes lakhelyükre, a békéscsabai befogadóállomásra szállították.

Olvasóink írták

 • 10. flexsnake 2009. október 22. 14:56
  „Nem hiszem hogy a gyerekek döntöttek. Ja ha valaki nem látja ebben a tragédiát az tényleg inkább olvasson valami szélsőséges újságot.”
 • 9. maradando 2009. október 22. 02:20
  „1956-ban magyarok menekűltek a szomszéd Ausztriába, és ők is barakokban lettek elszállásolva. És nem szállodába. Egyébként valóban helyesebb lett volna azt irni,hogy egészségesen távoztak a Koszovói gyerekek.Majd a család békéscsabán lett elhelyezve. Ennyi !”
 • 8. frsbegbie 2009. október 22. 00:25
  „Az apa majdnem sikeresen megölte a gyerekét, hogy meneküljenek. Szerintem minimum meg kéne őket kérdezni hogy kényelmes-e a párna amin nyugovóra hajtják fejüket, vagy esetleg kivánnának kispárnát is?”
 • 7. frsbegbie 2009. október 22. 00:22
  „Sőt, szerintem azt se kérdezték meg tőlük, hogy kaviárt, őzgerincet, esetleg Homárt óhajtanak reggelire?”
 • 6. andrisne 2009. október 21. 21:33
  „Flexi,most mondták ill.mutatták a híradóban,hogy a békéscsabai befogadóállomásra vitték a gyerekeket.Az apuka már napok óta ott volt,most hozták vissza,hogy magával vigye őket.Mindhárman menekültstátuszért folyamodtak.Egyébként meg nem hiszem,hogy itt bármelyik táborban rosszabb soruk lenne,mint ahonnan jöttek.
  Ja és köszi az okostojás jelzőt!!!!!Megtiszteltél vele.”
 • 5. TrombiFrédi 2009. október 21. 20:13
  „Valószínű, hogy haza nem akarnának menni, hiszen nem azért választották az otthonról való távozás ezen módját!Ha meg bevállalták, akkor annak következményei is vannak, ha sikerül, hanem, amit vállalniuk, viselniük kell!”
 • 4. flexsnake 2009. október 21. 19:59
  „Azért okostojások mert nincs egyiknek sem tartózkodási engedélye, a határt illegálisan lépték át. A menekülttáborok pedig rettentő igénytelenek. Talán nem kérdezték meg őket hogy szeretnének-e idegen országban rekedni egy fél évre.”
 • 3. TrombiFrédi 2009. október 21. 19:06
  „Megakarod látogatni őket Flexi, vagy mi ez az oknyomozósdi???:)”
 • 2. andrisne 2009. október 21. 16:23
  „Miért flexi???utca,házszámot kérsz????
  Egyébként szerintem a gyerekek is Békéscsabára kerülnek az apjukhoz.”
 • 1. flexsnake 2009. október 21. 15:43
  „és hova engedték ki őket? Ez nem hír ez egy semmi így.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magánoviba írassam a gyermekem?

Mivel több egy magánóvoda az államinál? Meg tudom-e fizetni? Ez valami elit dolog? Tovább olvasom