Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Kifőzték a szegedi halászlét

Szeged - Állják a rohamot, és minden igényt kielégítenek a nagyobb szegedi halászcsárdák. Előrendelés nélkül ma reggel kilenctől akár éjfélig is lehet vásárolni szegedi halászlét.
Szegeden a Kiskőrössy Halászcsárdában és a Jobb, mint otthon kisvendéglőben, valamint a Fehértói és a Roosevelt téri Halászcsárdában négy-négy, az Öreg Kőrössyben három, a Kárász Csárdában egyféle halászlét kínálnak karácsonyra.

– Már napok óta folyamatosan veszik és viszik az emberek a halászlét. A csúcs 24-én, szerdán várható, 1000-1500 adagot főzünk, de ha ennél több kell, akkor sem jövünk zavarba – mondta Oláh Dezső, a Kiskőrössy Halászcsárda és a Jobb, mint otthon kisvendéglő tulajdonosa.

Mind két vendéglátóhelyen 1300- 1500 forintba kerül egy adag, előzetesen nem kell megrendelni, a két üzletben ma délután négy óráig folyamatosan lehet halászlét vagy egyéb (hal)ételt vásárolni.
A szomszédban, az Öreg Kőrössy Halászcsárdában tegnap délig 800 adagra vettek fel előrendelést, de aki ma délután háromig betéved, kiszolgálják. Fülöp Zsolt üzletvezető elmondta, hogy ezernél is több adagot főznek, egy-egy adag 1200-1350 forintba kerül.

Voltak, akik már tegnap beszerezték az ünnepi asztalra való halászlét. Fotó: Schmidt Andrea
Voltak, akik már tegnap beszerezték az ünnepi asztalra való halászlét.
Fotó: Schmidt Andrea

– A Roosevelt téri Halászcsárda szerda délután négy óráig tart nyitva, a Fehértóiban nem lesz záróra. Tavaly a két üzletünkben összesen 8000 adag halászlét adtunk el, az idén várhatóan elérjük a 10 ezret. Mindenkit ki tudunk szolgálni, akár éjszaka is – kezdte a „kötelező" tudnivalók ismertetésével Frank Sándor, a két vendéglátóhely tulajdonosa. A két üzlet árai megegyeznek, egy-egy adag halászlé 1500-2000 forintba kerül. Közismert, évek óta szentelt halászlét kínálnak a Roosevelt téri üzletükben.

A legolcsóbban, 1200 forintért a Kárász Csárdában kínálják a kizárólag pontyból készült halászlét.

Az üzlet tulajdonosa, Puskás László tegnap dél körül nem tudta megmondani, hogy pontosan mennyi előrendelést vettek fel, ugyanis telefonjaik folyamatosan csörögnek. Ma délután két óráig mindenkit kiszolgálnak, és ők sem ragaszkodnak az előzetes rendeléshez.

Algyő: ma zárva a csárda

A szegedi és a Szeged környéki halászcsárdák közül az Algyői Halászcsárda 24-én sosincs nyitva. Az üzlet tulajdonosa, Barta László kedd délután nem tudott pontos számot mondani, hogy hány adag halászlét adtak el, mivel este tízig voltak nyitva. Egyébként Algyőn négyféle halászlét kínáltak, egy adag 1350 forintba került.

Olvasóink írták

 • 3. Luckatosh 2008. december 25. 01:44
  „Ha viszont azt szamolom ki mennyi sort adtak el egesz evben, akkor kocsmat jobban megeri nyitni.”
 • 2. BarackObama 2008. december 24. 22:55
  „vazzeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
  olvassssssssssss!
  Karácsonyról szól a történet, nem egész évrőőőőőőőőőőől
  számolni viszont jól tucccccccccccc”
 • 1. kakoszeged 2008. december 24. 17:09
  „"Tavaly a két üzletünkben összesen 8000 adag halászlét adtunk el, az idén várhatóan elérjük a 10 ezret. "
  Ezt csak karácsony ideje alatt vagy egész évben? Komolyan nem tudnám megbecsülni! De ha 2000 HUF-fal számolok, akkor nem rossz a 16.000.000 -20.000.000 HUF!
  Csak nyitok egy csárdát!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi Gáspár, Menyhért, Boldizsár

Szeged - Amikor a szegedi Kálmán János pszichiáter három ikerfia megszületett, magától értetődött,… Tovább olvasom