Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Kígyózó sorok a jegyiroda előtt

Szeged - Már nyitáskor több mint száz érdeklődő állt tegnap sorba a Szegedi Nemzeti Színház jegyirodája előtt, ahol megkezdték a következő évadra szóló bérletek árusítását. Az első 300 bérletvásárló ajándékjegyet kapott.
A Szegedi Nemzeti Színház 2011/2012-es évadjára szóló bérleteit tegnap délelőtt kezdték árusítani; már a nyitás előtt nagy tömeg gyűlt össze a jegyiroda előtt. A kánikula ellenére több mint százan vártak, hogy hozzájuthassanak bérleteikhez – és az első 300 bérletvásárlót megillető ajándékjegyhez.

– Az ajándékjegy miatt álltam be én is időben a sorba, mert nem szeretném elszalasztani a szeptember 9-i Nyitány-gálát, hiszen akkor mutatják be a társulat új tagjait – mondta Baji Erika. – A műsorkínálattal elégedett vagyok. Nem véletlenül szól a bérletem a földszint első sorába. Különösen a West Side Story-t várom, de minden produkciót megnézek. Már harminc éve minden szezonra bérletet váltok, és a budapesti színházaknak is rendszeres látogatója vagyok.

Vitték, mint a cukrot.  Az első 300 vásárló ajándékjegyet kapott színházbérlethez. Fotó: Karnok Csaba
Vitték, mint a cukrot. Az első 300 vásárló ajándékjegyet kapott színházbérlethez.
Fotó: Karnok Csaba

A jegyiroda előtt gyorsan haladt a sor, és az érdeklődők a harmincfokos meleg ellenére türelmesen várakoztak.

Marsi István, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar oktatási dékánhelyettese is beállt a sorba. Elmondása szerint huszonötödik éve vált bérletet. – A Szegedi Nemzeti Színház minden produkcióját figyelemmel követem, és feleségemmel, ha csak tehetjük, nem hagyunk ki egy előadást sem. Juronics Tamás munkáját igazán nagyra becsülöm, legyen szó koreográfiáról vagy rendezésről: minden esetben fenntartja az izgalmat. A lányom 21 éves közgazdász, ő is Juronics-rajongó. Az idei programból csak a vendégszerepléseket hiányolom – mondta Marsi István, aki szerint a szegedi teátrum produkcióit érdemes lenne külföldön is színpadra vinni.

Az érdeklődők a Nemzeti Premier-bérlet mellett két opera-, tízféle vegyes-, négyféle diák- és gyermekbérlet közül válogathatnak. Továbbra is kapható a szabad bérlet, amely tetszés szerinti előadásokra érvényes, így mindenki a saját ízlése szerint válogathat a kínálatból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tisztaság minden szinten: Miklós Péter nem tervez leépítéseket a városi takarítócégnél

A 31 éves, történész-teológus végzettségű Miklós Pétert áprilisban nevezte ki a Fidesz–KDNP és Jobbik alkotta szegedi közgyűlési többség a SZINT Szegedi Intézménytakarító Kft. élére. Tovább olvasom