Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Kihívó nélkül is kampányolnak

Üllés - Több Csongrád megyei településen nincs kihívójuk az önkormányzati választásokon a jelenlegi polgármestereknek. A településvezetők ettől függetlenül nem dőlnek hátra, hiszen nekik sem mindegy, hogy milyen képviselő-testületet választanak melléjük, illetve mekkora felhatalmazást kapnak településük polgáraitól.
Csongrád megye számos kistelepülésen – ahogy írtuk –, főleg a Homokhátság több falujában nincs kihívója a jelenleg is regnáló polgármesternek az október 12-i önkormányzati választásokon.

– Bár Üllésen valóban eldőlt, hogy a következő négy évben is én fogom vezetni a nagyközséget, nem dőlök hátra a választásokig. A település lakosságának még a választások előtt felvázolom a következő öt évre tervezett programomat, bemutatom, hogy ebben a ciklusban miket valósítottunk meg, és összevetem azzal, amit négy éve célként fogalmaztam meg a településen. Lesznek szórólapjaim és egy kiadványom, amiben célkitűzéseket és nem ígéreteket vállalok fel.  Annyira vagyok optimista, hogy tudjam: nem létezik olyan dolog, amit ne lehetne valahogy megvalósítani – mondta Nagy Attila Gyula üllési polgármester.

A településvezető figyelmeztetett: nemcsak a polgármester, hanem a képviselő-testület összetételéről is szavaznak az emberek október 12-én.

– Hat helyre tizenegyen pályáznak, de nem gondolkodom csapatban, mindenkivel együtt tudok dolgozni. Persze azt már látom, hogy kivel menne könnyebben és kivel nehezebben. Egy kikötésem van csak: országos pártpolitikát az üllési képviselő-testületi ülésekre eddig sem és ezután sem viszünk be – mondta a harmadik ciklusára készülő polgármester.

Gyuris Zsolt zsombói faluvezetőnek sem lesz kihívója a választáson. A polgármester üllési kollégájával ellentétben csapatban gondolkodik. – Azt szeretném, ha az Összefogás Zsombóért Közhasznú Egyesület jelöltjei jutnának be a képviselő-testületbe, őket támogatom a kampányban. Az előző ciklusban a testület minden tagja az ÖZSE politikusa volt, nem is volt semmiféle piszkálódás az üléseken.

Mivel nincsen kihívóm, a kampány is lájtosabb, az embereket is nehezebb rávenni, hogy menjenek el szavazni. Nem bántam volna, ha lett volna ellenfelem, mert akkor derült volna ki igazán, hogy amit az elmúlt nyolc évben végeztünk, azt mennyire értékelik az emberek. Azért szeretném, ha minél többen voksolnának a faluban, fontos, hogy hány szavazatot kap egy polgármester. Jobb érzés, ha minél nagyobb felhatalmazást kap az ember – magyarázta Gyuris Zsolt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat lakás gáz és villany nélkül a Szivárvány utcában

Két hónapja maradt gáz nélkül 6 lakás a Szivárvány utcában. A családok összesen 10 gyereket nevelnek, és nem tudnak főzni, fürdeni, fűteni. Tovább olvasom