Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Kiköltöztetik a lakásfoglalókat

Szeged - Kiürítik és lebontják azt a rendkívül rossz műszaki állapotban lévő, Párizsi körút 25. szám alatti melléképületet, amelynek három lakásában jogcím nélküli lakáshasználók halmoztak fel több százezres tartozást. A lakókat elköltöztetik.
Később tájékoztat

Az üggyel kapcsolatban ismét feltettük kérdéseinket az Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. illetékeseinek, akik későbbre ígértek tájékoztatást. Ez alkalommal arra voltunk kíváncsiak, hogy az IKV milyen intézkedéseket tett a három lakás kiürítése érdekében, és mikor kerül sor a melléképület bontására és a lakók kilakoltatására.

„A vizsgálat alapján a leggazdaságosabb megoldásnak a jelenlegi jogcím nélküli lakáshasználók által lakott lakások kiürítését követően a melléképület lebontása tűnik, amellyel az IKV Zrt. műszaki csoportja is egyetért" – olvasható abban a levélben, amit Botka László, Szeged polgármestere írt Kalmár Ferenc önkormányzati képviselő interpellációjára.

Mint korábban megírtuk, a Mars térhez közeli, Párizsi körút 25. szám alatti társasház önkormányzati tulajdonban lévő részének ügye évek óta húzódik, ezért a képviselő a városvezetés segítségét kérte.

A lakók több százezres tartozást halmoztak fel, ezért az IKV kilakoltatási pert indított. Közben annyira leromlott a melléképület állapota, hogy tavaly beszakadt a tető, amit a tűzoltók állítottak helyre.

Az épület műszaki állapotáról szakértői vélemény készült. Ebben az áll, hogy a tetőszerkezet jelenleg még nem életveszélyes, de egy komolyabb mennyiségű hó veszélyes állapotokat okozhat.

Menniük kell. Lebontják, mielőtt rájuk dőlne. Fotó: Karnok Csaba
Menniük kell. Lebontják, mielőtt rájuk dőlne. Fotó: Karnok Csaba

A három udvari, önkormányzati tulajdonú lakás kiürítését követő felújítása az IKV Zrt. szerint 5 millió 320 ezer forintba kerülne, amely teljes egészében az önkormányzatot terhelné. Ezzel szemben az épület elbontására kapott legkedvezőbb kivitelezői ajánlat 910 ezer forint volt.

A polgármester Kalmárnak adott válaszában az olvasható, hogy a melléképület tetőszerkezete és a három lakás felújítása nem rentábilis, ezért a vagyongazdálkodási bizottság a melléképület elbontásához és kiürítéséhez hozzájárult.

Kalmár Ferenc azt mondta, a történet szerencsés véget ért. A lakókat másik önkormányzati bérlakásba költöztetik, az épületet pedig lebontják.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őszödi beszéd: Szabó Bálint pert vesztett

Elmarasztalta Szabó Bálintot hétfőn a a Szegedi Törvényszék: a férfi megsértette Szili Katalin személyiségi jogait. Több mint 1,5 millió forintja bánja. Tovább olvasom