Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Kilenc évtizede egyetemi város Szeged

Szeged - 90 éve indult az első szegedi tanéve a Ferenc József Tudományegyetemnek. Nehéz körülmények között, példaszerűen oldották meg feladataikat az elődök. Közülük is kiemelkedik Menyhárt Gáspár jogtörténész: az első szegedi rektor teljesítménye olyan sarokkő, amelyre támaszkodhattak az utódok. Olyan teljesítményre lett képes a szegedi egyetem, amely Nobel-díjat eredményezve Magyarország és az egész világ figyelmét is a Tisza-parti városra irányította – fogalmazott Pál József.
Az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese Homoki-Nagy Mária oktatási rektorhelyettessel együtt megkoszorúzta Menyhárt Gáspár szegedi síremlékét hétfő délután az egyetemtörténeti konferencia zárásaként. Kedden 14 órakor a TIK-ben megnyíló, a korabeli újságcikkeket, fényképeket felvonultató, illetve az integrált Szegedi Tudományegyetem 12 karát bemutató kiállítás zárja az egyetemtörténeti rendezvényeket.

Kilenc évtizede egyetemi város Szeged. Fotó: Schmidt Andrea
Kilenc évtizede egyetemi város Szeged.
Fotó: Schmidt Andrea

Olvasóink írták

  • 3. tol 2011. október 11. 17:57
    „köszi, hogy szóba álltok velem... Van írástudó a redakcióban?”
  • 2. tol 2011. október 10. 22:53
    „moderálva offtopic”
  • 1. tol 2011. október 10. 22:51
    „Pál József úgy is fogalmazhatott volna - abban az esetben helyesen -, hogy gróf Klebelsberg Kunó a"gazda" ideterelte Szent-Györgyi Albertet, így lehetett Nobel-díjasa Szegednek. Tessék egy kicsikét utánanézni az eseményeknek; bizony megéri!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Algyő mostohája a tanyavilág?

Az algyői tanyavilágban élők egy része nehezményezi: a tanyaprogramban nem pályázott a nagyközség a külterületi utak felújítására. Tovább olvasom