Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Kilencéves volt a legfiatalabb tettes

Tiszasziget - Unatkozott, ezért tört be több tiszaszigeti üdülőbe négy gyerek, akik kisebb értékeket vittek magukkal. Korábban egy szőregi telephelyet is meglátogattak.
Gyerekek törtek be több tiszaszigeti üdülőbe, és loptak el onnan kisebb értékeket – derítette ki a rendőrség. Két 13, egy 15 és egy 9 éves fiú gyanúsítható megalapozottan bűncselekmény elkövetésével a Szegedi Rendőrkapitányság szerint.

Ahogy keddi számunkban megírtuk, az egyik üdülő bérlője fedezte fel nyaralóján vasárnap a betörésre utaló jeleket, de tőle nem vittek el semmit, mert a sokáig lakatlan kis ház nem volt elég vonzó a tolvajoknak. Ezután járta körbe a területet, és látta meg, hogy más házakba is megpróbáltak bejutni. A folyóparton szétdobált használati tárgyak, a bevert ablakok és kivágott szúnyoghálók tanúsága szerint volt, amelyikbe sikerült is. A lapunknak nyilatkozó bérlő szomszédja kerékpárját is hiányolta. Mint utóbb kiderült, annak az eltűnése is a kis tolvajok számlájára írható.
 
A tiszaszigeti kocsmában is szóba került a sorozatbetörés. Fotó: Karnok Csaba
A tiszaszigeti kocsmában is szóba került a sorozatbetörés. Fotó: Karnok Csaba

Tegnap az egyik tiszaszigeti kocsmában is ez volt a téma, amikor ott jártunk. Balázs, Krisztián és Gábor arról beszéltek, hogy a nyaralókba már korábban is betörtek.

– Az anyósomék itteni üdülőjében tavaly ilyenkor jártak – mondta a kávéját kevergetve Balázs.

–  Elvitték a tévét, nem is tudom, végül megfogták-e a tetteseket – gondolkodott hangosan Balázs. Hozzátette, akkor is szinte véletlenül, kutyasétáltatók látták meg, hogy feltörték a nyaralót. Az üdülők ilyenkor elég kiszolgáltatottak a hívatlan vendégeknek, mivel kevesen látogatnak ki a Tisza-partra.

 Úgy tudjuk, a kis tolvajok közül három szegedi, egy pedig deszki. Meghallgatásuk során elmondták, hogy iskola után unatkoztak, ezért elmentek biciklizni a töltésen Tiszasziget felé. Közben pedig úgy döntöttek, hogy „szétnéznek" a nyaralókban. Az ellopott tárgyakat otthon rejtették el, ezeket a nyomozók a házkutatások során lefoglalták. A meglovasított biciklit pedig a Tiszába dobták – csak úgy unaloműzésként. Kiderült az is, hogy korábban egy szőregi telephelyre is betörtek, ahonnan éremgyűjteményt vittek el. A Szegedi Rendőrkapitányság a 15 éves deszki fiú ellen lopás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Gyermekkorú társai – életkoruk miatt – nem büntethetők.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sakált ütöttek el a Maty-érnél

Sakált ütöttek el a Maty-érnél
Péntek reggel 8 órakor a Bajai út mentén, Domaszék és a Maty-éri evezős pálya között a Szeged… Tovább olvasom