Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Kilenckor nyitott az outlet, az első vevő fél hétre jött

Legalább százan vártak szombaton egy új elektronikai bolt megnyitására Szegeden. Az üzlet kilenckor nyitott, de az első vevő már fél hétkor ott volt. Tülekedés mégsem volt, a szegediek sorban álltak.
Szombaton reggel fél hétkor állt az ajtó elé az első vevő, az Elektro Outlet kilenc órai nyitásakor pedig már legalább százan várakoztak. Az elektronikai cikkeket forgalmazó üzlet előtt nem csupán tömegre, de titokban arra is számítottunk, hogy megharapják egymást az emberek az 50 ezer forintos Samsung kameráért. A szegediek azonban bár sokan voltak, de türelmesen várakoztak. Sorban álltak.

– Bekukucskáltam a kirakaton, van olyan televízió, ami minőségben és árban is megfelel – mondta Tandari Mária, aki hét órakor érkezett. Őt csak Lutor György előzte meg.
– Azt hittem, éjfélkor kell ide jönni, de fél hétkor én voltam az első. Azóta mindenki kulturáltan sorban áll – dicsérte a többieket a férfi.
– Nem a Playboynak fotóznak, nem kell elfordulni, lányok! – segített fotós kollégámnak az egyik leendő vásárló.

Ötkor még kiszolgáltak

– Ekkora érdeklődésre mi sem számítottunk. A nyitó készlet felét eladtuk. Az eladók helytálltak – közölte Takács Imre kereskedelmi vezető. A nyitva tartást négyig tervezték, de ötkor még kiszolgáltak. A sorban állók között ásványvizet osztogattak, a kisgyerekeseket előre vették. Takács azt ígérte, az árak maradnak.

Az idill mégis törékeny volt, a sor elején valaki ezt tanácsolta a másiknak: „Van egy nő, aki ugyanarra pályázik, mint maga. Ha bemegyünk, gyorsan tegye rá a mancsát!"

A hangulatot a sor végén is teszteltük:
– Türelmesek vagyunk, vagy sikerül mosógépet venni, vagy nem. De biztosan elég nagy az árukészlet – okoskodott Gál Aliz és Gál Lajosné, akik Kalocsa mellől, Hajósról jöttek Szegedre vásárolni. Nem pont az outletbe, de meglátták a sort, és úgy döntöttek, ha ennyi embernek jó ez a bolt, ők is megnézik. Anya és lánya? – próbáltuk kideríteni a családi kapcsolatot, mire Aliz közölte, igen ő az anya, csak jó a plasztikai sebésze. Amikor egy óra múlva, a bolt ajtajában beszéltünk velük, már nem csillogtatták humorérzéküket, de még mindig jókedvük volt. – Rászánjuk a délelőttöt, azért jöttünk – mondták.

Három éve berontottak a Penny raktárába

2004 novemberében egymást taposták az emberek Szegeden a Penny Marketben a 9 ezer 990 forintért kínált videomagnóért. Amikor elfogyott, körülbelül hetvenen berontottak a raktárba, mert azt hitték, ott őrzik az akciós árut. Az egyik vásárló sírógörcsöt kapott. A roham akkor szűnt meg, amikor híre ment, hogy az üzlet értesítette a rendőrséget.

Az üzletbe 9 órától húszas csoportokban engedték be a vevőket. – Maga ne menjen már be, jó? Mert utánam jött! – kiabált egy nő egy másikkal, aki a soron kívül álldogált. Az első turnussal ők nem, de mi benyomultunk a boltba. Volt, aki kettőt is vett a korábban kinézett termékből, más pedig a tévé mellé megkívánt egy vasalót, vagy egy DVD- lejátszót is. Egyesek telefonon érdeklődtek, kell-e még valami otthon. – Azt üzeni, hogy lila vasalót nem kér, mert ő fradista – tetette vissza a terméket egy fiú az édesanyjával.

Aki már végzett, utánfutóval ügyeskedett, vagy a házimozit próbálta elhelyezni az autó hátsó ülésén. A sor eközben nem csökkent, folyamatosan érkeztek az új vásárlók, és zokszó nélkül álltak a sor végére a harmincfokos melegben. Kivételek azért akadtak: egy várandós kismama úgy döntött, majd máskor visszajön. A két és fél éves Pistikével viszont édesanyja simán beállt a legalább egyórás sorba. Igaz, a gyerek babakocsiban ült, és teája is volt bőven.

– Ne fényképezzen le, hivatalosan táppénzen vagyok – szólt ki a plazmatévé doboza mögül egy férfi. Kitöröltük a képét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ujjnyi por az életmentő műszereken

Folyamatosan dolgoznak a munkások a szegedi Traumatológiai Klinika Baleseti Sebészeti Ambulanciáján.… Tovább olvasom