Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 14°C | 25°C Még több cikk.

Kínai kívánságlámpás

Szeged - A kínaiak a napokban ünnepelték az újévet, más néven a tavaszünnepet. Ez a földkerekségen minden negyedik ember számára a legfontosabb ünnep.
 Szigeti Kata, aki Szegeden egyedüliként tart DaoYin kínai gerinctornát, tanítványaival köszöntötte az új esztendőt, a Nyúl évét. Ez a mozgásterápia, teljes nevén WuShuang DaoYin olyan ősi kínai gyakorlatokat tartalmaz, amelyek kifejezetten alkalmasak a gerinc gyógyítására. Úgy tornáztatja az izmokat és az ízületeket, hogy aktiválja, és ezzel harmonizálja a testünkben futó energiacsatornákat.

Kata azért, hogy csoportjával is megismertesse a kínai kultúra és filozófia egy újabb darabkáját, az új évet DaoYinnel és ünnepséggel nyitotta. A tornatermet kínai hagyományoknak megfelelően öltöztette fel. Miután aktiválták energiáikat, a kínai szokások szerint ünnepeltek, az edző mandarinnal és földimogyoróval kínálta vendégeit, majd mandulát és rákszirmot kóstolhattak. Nem maradhatott el a kínai tea sem, amelyet speciális csészékből kortyoltak. Az est fénypontja a kívánságlámpás volt; a kínaiak újévkor nem fogadalmat tesznek, hanem jókívánságokkal halmozzák el egymást. A tornacsoport ezt úgy magyarosította, hogy a kívánságlámpásra mindenki felírta, amit a legjobban szeretne. Az udvaron meggyújtották a lampion égőjét, amitől az felemelkedett, és égbe szálltak a jókívánságok.

A kívánságlampion minden óhajt az égig repített. Fotó: DM/DV
A kívánságlampion minden óhajt az égig repített.
Fotó: DM/DV
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszi nagytakarítás: többéves koszt kell felvakarni

Már nem látszanak a lerakódott mocsoktól a Szegeden átmenő főutak padkái, terelőszigetei, táblái, forgalomtól elzárt területei.
Tovább olvasom