Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Kínai üzletemberek ismerkedtek Szegeddel

Szeged - Kínai–magyar üzleti fórumot rendeztek csütörtökön a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában.

– Minden lehetőséget meg kell ragadni, ahol kínai vállalatok képviselőivel találkozhatunk. Az ehhez hasonló fórumokon olyan partnerre akadhatunk, akit egyébként nem találtunk volna meg az interneten – magyarázta a szegedi Yozzi Global Trade Kft. munkatársa, Bonyár Miklós, aki sok más üzletember mellett részt vett a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában csütörtökön rendezett kínai–magyar üzleti fórumon. A találkozón Tiencsin város küldöttsége, továbbá kínai logisztikai, gyógyszeripari és elektronikai cégek képviselői mutatkoztak be és kerestek partnereket.

A látszat ellenére nem pingpongdiplomáciai esemény, hanem gazdasági találkozó helyszíne volt az egyetem tanulmányi és információs központja. Fotó: Karnok Csaba
A látszat ellenére nem pingpongdiplomáciai esemény, hanem gazdasági találkozó helyszíne volt az egyetem tanulmányi és információs központja. Fotó: Karnok Csaba

A szegedi vállalkozás több mint tíz éve üzletel kínai cégekkel. Az üzletemberek szinte heti rendszerességgel vesznek részt ehhez hasonló találkozókon, a mostani rendezvény különlegessége, hogy Szegeden tartották. – Az ország Budapest központú. A kínai vállalatok Budapestig mennek. Azok az üzletemberek viszont, akik ide eljöttek, megismerik Szegedet, és tisztában vannak azzal, hogy ez a város is rendelkezik jó adottságokkal, infrastruktúrával, és az egyetemnek köszönhetően a munkaerő is helyben van – mondta Bonyár Miklós.

Ujhelyi István, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a fórum egyik szervezője elmondta, nem lehet üzletet kötni egy névjegykártyacsere ideje alatt, de fontos, hogy a kínai partnerek megismerjék magyarországi lehetőségeiket és Szeged nevét. Ujhelyi kiemelte, hogy a szegedi találkozóra a 13 milliós Tiencsin város GDP-jének 50 százalékát megtermelő cégek vezetői érkeztek. – Ilyen jelentős gazdasági erőt képviselő delegáció még nem járt Szegeden – fogalmazott az alelnök.

A kínai és magyar üzletemberek részvételével tartott kerekasztal-beszélgetések után Varró András, a szegedi egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese az universitas kutatás-fejlesztési projektjeit mutatta be.

Olvasóink írták

  • 2. lukrecia 2013. július 06. 12:54
    „"nem lehet üzletet kötni egy névjegykártyacsere ideje alatt, de........." de közel 15-év országgyűlési képviselőként már a vak tyúk is talált volna valami megoldást. Van aki utazni szeret, és delegációkat fogadni,,, na és van aki hatékonyan üzletet köt...véleményem szerint.”
  • 1. Dizel 2013. július 06. 11:23
    „Így is sokan vannak már itt. Nem kellenek ide ezek.
    Hol a <moderálva> vannak a magyar befektetők, ők miért nem hoztak létre nagy multikat(mint pölö a Tesco).”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bedöntheti a szegedi hőszolgáltatót a rezsicsökkentés

– Ha a használati meleg vízért teljes árat kell fizetniük, őszre csődbe mehet a cég – állítja Básthy Gábor, a Szehő ügyvezető igazgatója. Tovább olvasom