Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 7°C | 14°C

Kinőtték az óvodát a négyes ikrek

Szeged - Hétévesek lesznek augusztus 20-án a szegedi négyes ikrek: Berecz Zoltán, Botond, András és Rita. Ősszel iskolába mennek, a táskákat már meg is vették nekik a szülők.
Megnőttek a szegedi négyes ikrek, amióta utoljára láttuk őket. Most még a Karolina-óvodába járnak, de ősztől kezdődik a munka, vagyis az iskola.

A szülők, Bereczné Juracsek Marianna és Berecz Zoltán hosszas tanakodás után a Juhász Gyula gyakorlóba íratta őket. A választásban persze a nagymama, Berecz Árpádné is segített: ő maga a főiskolán tanított, három gyereket nevelt föl és most 10 unoka boldog nagyszülője. De miért pont a gyakorlót választották? Kiderült, döntő szempont volt az, hogy itt 4 párhuzamos elsős osztály indul, és ők szerették volna külön osztályba járatni a gyerekeket.

4 gyerek, 4 különböző személyiség, még ha egyszerre születtek is. Zoltánt tartják ma is a „legjobbnak", legnyugodtabbnak, Botond a legmagasabb, András a legfigyelmesebb, Rita pedig az, aki a legnagyobb életerővel rendelkezik. Ő született a legkisebb súllyal, de legyűrte azokat a problémákat, amik a mozgásával voltak.

A Berecz család az óvoda előtt. A négyes ikrek közül jobbról Botond és András áll, a bicikli nyergében Zoltán, mellette Rita, aki az édesanyja kezét fogja. Leghátul az ötödik gyerek, László, balról a
A Berecz család az óvoda előtt. A négyes ikrek közül jobbról Botond és András áll, a bicikli nyergében Zoltán, mellette Rita, aki az édesanyja kezét fogja. Leghátul az ötödik gyerek, László, balról a nagymama. Fotó: Karnok Csaba

A négyes ikrek kisöccse – mert hogy ötödik gyermek is született a Berecz családba 2005. december 13-án – László, akit Lackónak becéznek, mindenben a nagyokkal tart. Ha már „legeket" kerestünk a testvérek jellemzésére, őrá mindenki a legkisebb jelzőt ragasztja, ami tény és való.

Bereczék élete egy csapásra megváltozott, amikor 2002. augusztus 20-án megszülettek a négyes ikrek – de hát ez már nem újság, számtalanszor beszámoltunk róla a Délmagyarországban. Az elmúlt néhány évben sok minden történt velük: a várostól kapott móravárosi telken felépült a családi ház, amibe 2004 karácsonyára, éppen szentestére költöztek be. A ház az apuka, Zoltán keze munkája, a gépészmérnök családfő ugyanis maga kőműveskedett, s rakta le a burkolatokat, szerelte a villanyt és a fűtést. De még mindig van elvégzendő feladat a ház körül.

Bereczék kiszámolták, sok millió forintot spóroltak meg így, és legalább nem adósodtak el. A kezdőtőke a régi háromszobás lakás volt, ahová az ikrek születtek. A Procontrolnál dolgozó Zoltán különben
egy éve otthon van gyesen, így Marianna visszamehetett tanítani a Kőrösybe.

Berecz Rita, Botond, Zoltán és András kisöccsükkel, Lászlóval az óvoda kapujában. Fotó: Karnok Csaba
Berecz Rita, Botond, Zoltán és András kisöccsükkel, Lászlóval az óvoda kapujában.
Fotó: Karnok Csaba

Az újabb nagy változás a család életében természetesen az őszi iskolakezdés lesz. A táskákat már megvették, a nagymama pedig megvarrta a tornazsákokat.

Hét éve történt

A Berecz ikreknek 2002 októberének végén kellett volna meglátniuk a napvilágot, ám a terhesség 30. hetében, augusztus 20-án világra jöttek. Édesanyjuk akkor már közel fél éve a szülészeti- és nőgyógyászati klinikán feküdt. A születésük utáni órákban a babák átkerültek a gyermekklinika újszülött intenzív osztályára, súlyuk akkor 1240 és 1400 gramm közötti volt. Október 22-én engedték őket haza, ebből az alkalomból a Délmagyarország 300 ezer forintos vásárlási utalványt ajándékozott nekik.

Olvasóink írták

  • 1. boya2 2009. június 18. 20:26
    „Nagyon szép család!!Gratulálok!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

200 millió eurós hitel az algyői gáztározóra

Algyő - A dél-magyarországi stratégiai gáztározó építésének finanszírozására 200 millió eurós hitelt… Tovább olvasom