Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Kipper György a Tisza szerelmese

Szeged - Jeles és ismert személyiségeket kérdezünk sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hétvégén, és azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Ezúttal Kipper György, a Tiszavirág SE vezetője, a nemzetközi tiszai halfesztivál főszervezője mondja el, mivel tölti szabadidejét.
Ezen a hétvégén is a vízi sportok kötik le Kipper Györgyöt: szombaton várja a Tisza, vasárnap pedig az emlékezetes Maros-torok–Boszorkánysziget rekordkísérlet ismétlését szervezi, amiből lapunk sem marad ki.

– Ezúttal azok teljesítik a nyolc kilométeres távot, akik részt vesznek a Délmagyarország és a Szegedi Squash Klub Mozduljunk! fogyókúra- és életmódklubjában: ki futva, ki kerékpáron – mondja, majd hozzáteszi: az evezést, a vitorlázást még csak azoknak ajánlja, akik kellő biztonsággal közlekednek a vízen.

A sportember első vitorlás élményei a Balatonhoz kötődnek, de tősgyökeres szegedi lévén, a Tisza szerelmeseként hamar megtalálta a lehetőséget, hogy felélessze Szegeden az egykor virágzó vitorlássportot. – Életforma ez a sport – meséli –, olyan kihívás, amiben ötvöződik a kifinomultság és az elemekkel való harcos küzdelem. Vitorlázni mindenhol lehet, ahol víz van és szél, és persze némi tudás is kell hozzá – magyarázza, és kiderül: ezt a tudást szívesen átadja az érdeklődőknek.

Ezen a hétvégén is a vízi sportok kötik le Kipper Györgyöt (a hajóban hátul). Fotó: DM/DV
Ezen a hétvégén is a vízi sportok kötik le Kipper Györgyöt (a hajóban hátul).
Fotó: DM/DV

A vízhez, a vízi sportokhoz is kapcsolódik másik nagy kedvtelése, a fotózás. – Ami szép, azt mindenképpen érdemes megörökíteni – vall hobbijáról –, mindegy, hogy a természetről, a sportról vagy a lányokról van szó.

Hivatásos fotósok is megirigyelhetnék a képeket, melyeket idén télen, jégzajláskor készített a Tiszán. – A vízitelep felé eveztem szlalomkajakkal – osztja meg velünk az élményt. – Olyan szerencsém volt, hogy épp akkor mentem ki a vízre, amikor megindultak a jégtáblák, majd recsegve-ropogva összetorlódtak a Belvárosi híd alatt. A híd takarásában vártam, hogy kitombolják magukat a természeti erők, és közben szorgalmasan kattintgattam: csak egy-két profi fotós merészkedne ilyen körülmények közé.

A hétvégére azt ajánlja az olvasóknak: mozogjanak ők is, ahogy a Mozduljunk! kampány résztvevői teszik. Töltsék az időt aktívan, sporttal, túrázással. Erre a megyében és az országban is számtalan lehetőséget találnak: szálljanak vízre, pattanjanak kerékpárra, vagy kiránduljanak egyet a hegyekben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Toronymászás kötéllel

Szeged – Nincsen semmi baj, csak beakadt a kötél, mindjárt felhúznak! – kiáltja Sövényházi Edit rendőr főhadnagy. Tovább olvasom