Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Király Levente játssza Leart, José Cura énekli Otellót

Megkezdték a 2007-2008-as évadra szóló bérletek árusítását a Szegedi Nemzeti Színház bezárásra ítélt Kelemen utcai jegyirodájában. Az árak az infláció mértékével emelkedtek, a főigazgató színes, változatos, izgalmas műsort ígér.
A közgyűlés júniusi döntése után úgy tűnt, a Szegedi Nemzeti Színház jegyirodája a Kelemen utcából még az augusztusi bérletezési időszak kezdete előtt a teátrum művészbejárójával szemközti, Vörösmarty utcai épületbe költözhet. Az új iroda még nem készült el, tegnap a megszokott helyen kezdték meg a 2007–2008-as évadra szóló bérletek árusítását. Kegyeleti gesztusként operabérletet neveztek el Gregor Józsefről, a kisszínházi választható előadáscsomagok pedig Kocsis György és Mezei Károly nevét viselik.

Új bérletárak

A Szegedi Nemzeti Színház legdrágább bérlete a hét bemutatóra szóló Nemzeti premier, amit 9342-től 16 ezer 056 forintig kínálnak. A három operabérlet – Erkel, Vaszy, Gregor – hat-hat előadásra 6149–8971 forint. A hét produkciót tartalmazó Juhász Gyula- és Ady Endre-bérlet 7862–11 ezer 330 forint. Az öt alkalomra érvényes diákbérletek 4515–6902 forintba kerülnek. A legkisebbek a már 1119-ért is kapható, és legfeljebb 2100 forintba kerülő gyermekbérletekkel két előadást láthatnak.

Székhelyi József, a teátrum főigazgatója úgy fogalmazott: szolidan, csak az inflációval azonos mértékben emelték a bérletek árát, mert legfeljebb ennyit bír el a közönség.
– Remélem, hogy ebben az általános kulturális válságban, amiben az ország szinte valamennyi művészeti intézménye vegetál, üdítő unikum lehetünk. A nagyszínházban a Szegedi Kortárs Balett különlegesnek ígérkező premierje, a Hattyúk tava nyitja az évadot. Nagy sikert várok Kálmán Imre operettjétől, a Cirkuszhercegnőtől is. Az operatagozat rendezőt avat: a Szegedről indult, Velencében posztgraduális képzésen részt vevő Anger Ferenc a világsztár tenor, José Cura címszereplésével mutatja be az Otellót. Visszatérnek a már nagy sikert aratott Anconai szerelmesek. Népszerű operaprodukcióinkat, A trubadúrt és A windsori víg nőket, valamint A kaktusz virágát is tovább játsszuk. Bal József és Ladányi Andrea szövetkeztek, és egy Lázár Ervin-írás nyomán izgalmas mesebalettet készítenek Szeretsz engem? címmel táncosokkal és színészekkel. Egy másik nevezetes Lázár-mese, A kisfiú meg az oroszlánok is szerepel a műsortervünkben – sorolja a nagyszínházi kínálatot a direktor.

A kisszínházban szeptember 21-én Darvasi László Bolond Helgájának bemutatójával indítanak. Igazi szakmai csemegének és közönséget is vonzó produkciónak ígérkezik a nemzet színészével, Király Leventével a címszerepben a Lear király. A Shakespeare-drámát vendégrendezőként a Kossuth-díjas Zsótér Sándor állítja színpadra. Hargitai Iván Arthur Miller Pillantás a hídról című drámájával teszi le új tagként a névjegyét. Műsorra tűzik a Fekete Péter című Eisemann-operettet, különleges kísérlet Visky András Alkoholisták című darabja Király Leventével és Szabó Gabival. Folytatják a Beszélő fejek monológsorozatot is.

Székhelyi József úgy véli: színes, változatos és izgalmas a kínálatuk, ráadásul évad közben – ha anyagi lehetőségeik engedik – bérleten kívül szeretnének további produkciókkal is előállni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csillámporos Barbie-s kontra egyszerű hátizsák

Bár szeptember elseje még távol van, az írószerboltokban már most megvásárolhatjuk a csemeténk… Tovább olvasom