Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Kisbabája tartja a lelket Petrában

Szeged - Petra nyolc hónapos terhes volt, amikor szeptemberben elvesztette férjét: a szeme láttára halt meg. A temetés után egy héttel megszületett közös gyermekük, Alina. „Sokakat elgondolkodtatott, ami velünk történt, megálltak egy pillanatra, máshogyan alakítják a kapcsolataikat" – hallottuk Szabó Olivér özvegyétől.
– Amikor megáll egy autó a ház előtt, még mindig azt hiszem, hogy ő jött haza. Erőt kell vennem magamon, ez már nem így van. Nem mondom, hogy az elmúlt időszakban az összes könnyemet elsírtam, pedig sokszor úgy érzem – hallottuk Szabó Olivér özvegyétől, Petrától. A 30 éves szegedi nő egy évvel esküvőjük után, szeptember 8-án vesztette el férjét. A fiatalember a szüleihez tartott autójával a Szabadkai úton. Házuk előtt néhány méterrel hirtelen elvesztette az eszméletét, és egy fának ütközött. A mentők több mint egy órán át küzdöttek az életéért a szülők és a feleség szeme láttára – hiába. A 32 éves férfi szívében elvékonyodott egy érfal, ez szakadt el egyik pillanatról a másikra.

– Egy héttel a temetés után megszületett Alina. A klinikán a védőnők nagyon kedvesek voltak velem, fokozott figyelmet kaptam, mindenki tudta, mi történt. Császárral szültem, ráadásul egy hónappal korábban. Sokáig bent tartottak bennünket a kórházban, de hiába teltek a napok, iszonyatosan nehéz volt hazamenni a közös otthonunkba. Minden apró kis szeglete Olivérre emlékeztet, mindenen ott van a keze nyoma. De muszáj volt magamhoz térnem, Alinának szüksége van rám, minden percemet kitölti – mondta Petra. Kislánya nagyon jó baba: mintha érezné, hogy ők ketten egymásra vannak utalva.

Mintha érezné Olivér, hogy az édesanyjával ők ketten egymásra vannak utalva. Fotó: Karnok Csaba
Mintha érezné Alina, hogy az édesanyjával ők ketten egymásra vannak utalva.
Fotó: Karnok Csaba

– A tragédia óta mindenkitől azt hallom, mennyire erős vagyok, de úgy érzem: én is elárvultam. Olivérrel olyanok voltunk, mint a jobb meg a bal kéz. Mindent együtt csináltunk, mindig mindenben számíthattam rá. A barátaival sokszor emlegetjük, ha itt lenne, mit mondana ilyen-olyan helyzetekben – emlékezett a fiatal anyuka, akinek az elmúlt néhány hónapban rengetegen segítettek. Olivér barátai alapítványt hoztak létre. A számlaszámra érkező adományokat Petrának és Alinának adták.

– Hálás vagyok a támogatásért, hiszen tudom, hogy nehéz lesz egyedül felnevelni a kislányt. Szeretnék néhány hónapot itthon maradni vele, dolgozni itthonról is tudok. Nagyon sok együttérzést kapok ismerősöktől és ismeretlenektől egyaránt. Visszahallom, hogy sokakat elgondolkodtatott, ami velünk történt. Megálltak egy pillanatra. Máshogy alakítják a kapcsolataikat. Amikor az ember ilyen tragédiákról hall, megdöbben. Bízik abban, hogy vele soha nem történik ilyen. Számunkra is feldolgozhatatlan. Miért pont Olivérnek kellett meghalnia? Annyi minden várt még rá. Rengeteget beszélgetünk arról az anyukájával: miért pont ő? Miért a házuk előtt, ahol felnőtt? Rengeteg kérdés kavarog bennünk, fájdalmas, hogy nem kaphatunk rá választ. Amiért nem tudok megbocsátani az égieknek, hogy a kislányom nem találkozhatott az apukájával – hallottuk Petrától.

Üzenet a babakönyvben

– Hat évvel ezelőtt ismerkedtünk meg, tavaly szeptemberben volt az esküvőnk. Nem sok időt adott nekünk együtt a jóisten – mondta könnyeivel küszködve Petra. A karácsonyt családi körben tölti, de otthon is díszít fát a kislány miatt. – Van egy kis babakönyvünk, amelybe üzeneteket írhatunk Alinának. Csak néhány nappal ezelőtt voltam képes lejegyezni néhány sort. Azt írtam: ő tart életben. Most még nagyon fáj Olivér emléke, de mire a kislányunk felnő, és enyhül ez a fájdalom, nagyon sokat fogok neki mesélni az apukájáról.

Olvasóink írták

 • 19. corebonts 2011. december 06. 07:24
  „15: Igen, a bankszámlaszám jó, ha rákattintasz Olivér nevére behozza a délmagyar cikket amin írják.”
 • 18. Drnő 2011. december 05. 19:35
  „Drága Petra! Először is őszinte részvétem,és adjon a Jó Isten erőt egészséget Nektek, hogy fel tudd nevelni ezt a csodálatos teremtést.Tudom és át érzem fájdalmadat mert én is elveszítettem az életbe azt akit e legjobban szerettem a Nagyikámat aki felnevelt (mert két éves koromba autó baleset érte szüleimet akik örökre eltávoztak magyariul nem is ismertem őket).De az élet pótolta fájdalmamat annak ellenére,hogy elváltam három gyönyörű lányom lett és most van egy nyolc hónapos kis unokám akit a világon legjobban szeretek.Ne add fel légy erős és büszke amit tettél és teszel mert az a kis csodálatos teremtés megfogja Neked hálálni mind azt ami hiányzik Neked.Most nyugdíjas koromban tudom értékelni azokat a nehéz napokat és fájdalmakat amiket én átéltem mert meg lett az eredménye amire nagyon büszke vagyok Kitartás és vigyázz a kis lelkedre mert ha az beteg lesz a szervezeted is megbetegszik - tapasztalat.Légy erős!!!!”
 • 17. smalltown 2011. december 05. 18:44
  „Sok erot Petra, jo egeszseget Neked es kisbabadnak - s amennyire lehet, bekes Karacsonyt!”
 • 16. JoyceLynn_Aryan_Nation_Campbell 2011. december 05. 16:24
  „Na most, ha a jóisten döntött így, akkor ez tulajdonképpen jó dolog, nem? Az öreg kaporszakállú csak nem akar rosszat.”
 • 15. jozicsenko 2011. december 05. 15:46
  „mmm, remélem jó a lenti bankszámlaszám, jön a karácsony...

  (kis segítség is segítség)”
 • 14. pt 2011. december 05. 14:29
  „6,8: köszönöm!”
 • 13. randika 2011. december 05. 13:40
  „én hiszek a lélekvándorlásban,és hiszem azt,hogy az apuka lelke most Alinában talált új testre....nem véletlenül született 1 héttel a temetés után....így tovább élhet a családja közelében.Bizony énis megkönnyeztem,én kise bírnám ép ésszel:(kitartást,és jó egészséget mindkettőjüknek”
 • 12. Szurkoló 2011. december 05. 12:54
  „Kedves Petra,

  nagyon szeretnék valami okosat mondani, kívánni neked és a csodaszép kisbabátoknak, de sajnos semmi nem jut eszembe... Így engedj meg csak annyit, hogy csodálatraméltó, ahogy tartod magad, és szívem minden szeretetével kívánok nektek erőt, egészséget és boldogságot, mindenből minél többet.”
 • 11. küzsu 2011. december 05. 12:17
  „Sok-sok erőt és kitartást a kis családnak kívánom leljék egymásban örömüket !Békés "Boldog" ünnepeket !!! :(”
 • 10. jozko 2011. december 05. 11:23
  „Keresem az ostyát, amibe a keserű igazságot bele lehetne csomagolni.
  Anélül kíméletlen és "fogyaszthatatlan" !”
 • 9. Ányez 2011. december 05. 10:45
  „Nagyon sok kitartást, erőt kívánok Neked Petra! Valamiért ennek sajnos így kellett lennie, de hidd el látja Olivér a kislányát! Vigyázz magatokra, és még egyszer minden jót kívánok Nektek!”
 • 8. info 2011. december 05. 10:41
  „Kedves Petra!
  Légy erős, kitartó, belőled csak egy van, Alinának nagy szüksége van rád!!!- Erőben egészségben neveld fel gyermeked, Olivér emléke erőt ad mindehhez.

  5. pt 2011.12.05. 08:06
  http://www.karitacio.hu/”
 • 7. Mike3 2011. december 05. 10:31
  „szerintem inkább a DM rakja ki a számlaszámot... elnézést a bizalmatlanságért, de hát láttunk már pár dolgot.

  Isten létezését még senki nem bizonyította be. A nem létezésére viszont itt a kétmilliárdodik példa... Sok erőt kívánok mindkettejüknek”
 • 6. bobkoanna 2011. december 05. 09:39
  „Szociális segítő alapot hoztak létre Szabó Olivér barátai: a Karitáció Alapítvány elkülönített számlaszámára (CIB Bank, 10700062-48244909-52100008) várják a nagylelkű adományokat, amelyeket teljes egészében eljuttatunk a családnak.”
 • 5. pt 2011. december 05. 08:06
  „:((

  Az alapítványról hol lehet találni információt?”
 • 4. safranek 2011. december 05. 07:48
  „Légy kitartó drága Petra, nagyon erős vagy, és a legjobb édesanya. Vigyázz továbbra is Alinára, tényleg nagy szüksége van Rád.
  Egy 5 hónapos kisfiú anyukája.”
 • 3. skoperdane@citromail.hu 2011. december 05. 07:32
  „Belekönnyeztem! Nagyon sok erőt és kitartást kívánok! Nagyon nehéz lehet, de szívből kívánom, hogy az a pici kislány enyhítse valamennyire a fájdalmat, tőle sok örömöt fog kapni az anyuka ami erőt fog adni.”
 • 2. Csongi7 2011. december 05. 07:20
  „Nagyon sajnálom őket, hogy nem lehettek együtt boldogok...
  Azért ez is egy nagy csoda, hogy a fiatalon elhunyt apukából megmaradt egy élet a halála utánra, így talán az özvegynek és a gyászoló szülőknek van egy kapocs az elhunythoz, egy meseszép kislány, akiért tovább tudnak élni és mosolyt tud majd csalni az arcukra.”
 • 1. nanu 2011. december 05. 06:39
  „Kitartást az anyának, és minden örömét találja meg ebbe aranyos kisbabába.

  A cikk író pedig javítsa ki a kép alatti szöveget lécci. Nem Olivér, hanem Alina.
  Elnézést, hogy bocsánatot kérek.
  Áldott ünnepeket.
  Nanu.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ragadja meg a második esélyt! Ma újra nyerhet tőlünk egy digitális fényképezőgépet!

Ha december, akkor karácsonyi ajándékosztás a delmagyar.hu-n. Idén sincs ez másképp. Jöjjön, játsszon, nyerjen minden nap! Tovább olvasom