Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Kisétáltak a több száz kilós széffel

Szeged - Filmbe illő megoldásokkal fosztották ki az egyik szegedi élelmiszer-ipari vállalkozás irodáját: a tolvajok kilesték az őröket, betörtek, majd elvitték a több száz kilós széfet.
Kirámolták a szegedi Micromeat Kft. dorozsmai úti irodáját, elvittek egy több száz kilós széfet – közölte informátorunk. A vállalkozás a Storyville Jazz Band dobosáé, Háló Pálé.

– Ilyen gyorsan híre ment a lopásnak? – kérdezett vissza a dzsesszdobos, amikor tegnap a betörésről kérdeztük. Háló Pál a fél éve épített hűtőház irodájában elmesélte, csütörtök hajnalban fosztották ki telephelyüket.

– Nem tudom, hányan jöttek, de biztosan profik voltak. A Dorozsmai út felől kivágták a kerítést, az akácfák alá bújtak. Fogtak egy létrát, elfordították a kamerákat, majd leverték a riasztót. Amikor az bejelezett, visszabújtak a fák alá, megvárták, míg a biztonsági szolgálat elvonul. Felfeszítették a bejárati ajtót, a széfért mentek. A gazdasági irodában is feltörtek egy fiókot, valamit nagyon kerestek. A duplalemezes álló széfet kézben kicipelték – mesélte a nem mindennapi történetet Háló Pál.

Nem pénz volt a széfben. Sokat tudtak a tolvajok, de nem eleget – mondta Háló Pál. Fotó: Segesvári Csaba
Nem pénz volt a széfben. Sokat tudtak a tolvajok, de nem eleget – mondta Háló Pál. Fotó: Segesvári Csaba

A dzsesszdobos cégvezető megmutatta, a kerítéshez vezető felázott talajon a tolvajok többször is lerakták a páncélszekrényt.

– Hárman nem tudtuk anno a helyére rakni, nem tudom, hogyan cipelték ki. Tudták, miért jönnek, de arra nem számítottak, hogy csak iratokat őrzünk a páncélszekrényben – mondta Háló Pál. A Micromeat Kft. tulajdonosa úgy véli, a tolvajok belső információkkal rendelkeztek, azt hihették, a bevételt hétköznap a páncélszekrényben őrzik.

Háló Pált megdöbbentette, hogy egy járőrrel is rendelkező, őrzött telepen ilyen előfordulhat. A pontos és szinte nyomtalan kivitelezésből arra következtet, régóta figyelhették a Dorozsmai úti telephelyüket. – Bankpapírok, törzskönyvek, iratok voltak a szekrényben. Most mérjük fel, mi hiányzik, amit le kellett tiltani, letiltottuk – tette hozzá.

A cégvezető elmesélte, a rendőrök sokáig helyszíneltek, de nem lepődtek meg azon, hogy a tolvajok kézben vitték el a több száz kilós páncélszekrényt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A földön húzta a 76 éves sértettet

Egy idős asszonyt próbált kirabolni egy nő Szegeden pénteken, mert nem érkezett meg a fizetése.
Tovább olvasom