Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Kisgyereket fuvaroz haza szenteste a jótékony szegedi taxis

Kisgyereket fuvaroz haza szenteste a jótékony szegedi taxisBerinszki Zoltán indulásra kész. Fotó: Frank Yvette
Szeged - Berinszki Zoltán szegedi taxis felajánlotta, hogy szenteste több kisgyereket hazafuvaroz a klinikáról, ha azért kellene csak bennmaradniuk, mert a szüleiknek nincs pénzük útiköltségre. Szeretné akcióját országos mozgalommá szélesíteni.
– Tudom, milyen borzasztó egy gyereknek, ha karácsonykor benn kell maradnia a klinikán – mondta Berinszki Zoltán. – Ha az orvosok úgy látják, hogy hazamehetnének akár csak néhány órára is, de a szüleik nem tudják őket az anyagi lehetőségük miatt elvinni, ebben segítenék.
 
Ha nem hagyhatják el a klinikát, akkor pedig a szüleiket és a testvéreiket viszem hozzájuk. A lényeg, hogy szenteste együtt legyenek a családok.

Berinszki Zoltán elmondta, személyes indíttatás miatt szeretne segíteni. A kislánya 2006 végét a klinikán töltötte. Egy vírus miatt lebénult.

– Akkor még csak 7 éves volt. Benn kellett töltenie az ünnepeket a klinikán. Azon a szilveszteren nagy bulit szerveztek a Kárász utcán, ahol rengeteg lufi volt. Másnap reggel a szervezőktől elkértem a még ép léggömböket. Volt vagy negyven. Tele volt velük a taxim. Bevittem a kislányomnak a klinikára. Ő pedig szétosztotta a kis betegtársai között. Soha nem felejtem el azokat a mosolygós kis arcokat! – mondta könnyeivel küszködve az apuka. A kislánya, aki már 15 éves, egy év küzdelem után meggyógyult. Ma már csak egy rossz emlék a bénulás.
 
Berinszki Zoltán azokon a családokon segítene, akik szenteste nem tudják a klinikáról hazavinni a gyermeküket. Fotó: Frank Yvette
Berinszki Zoltán azokon a családokon segítene, akik szenteste nem tudják a klinikáról hazavinni a gyermeküket. Fotó: Frank Yvette

– A következő évtől kezdve ajándékokat gyűjtöttem a klinikán karácsonyozó gyerekeknek. Napjainkban szerencsére sokan gondolkodnak hasonlóan, így arra gondoltam, hogy ezentúl más módon segítek. Egy éve már főállásban taxizok. Ezért gondoltam úgy, hogy a hazaszállításban segítek. Ha csak 1-2 órát lehetnek is a gyerekek otthon szenteste, az biztosan erőt ad a gyógyulásukhoz, felépülésükhöz. Ez lesz a legszebb ajándék nekem karácsonykor!

Berinszki Zoltán szeretné országos mozgalommá szélesíteni az akcióját. Már egy másik szegedi taxis és néhány magánszemély is csatlakozott hozzá, valamint egy debreceni és egy fővárosi kollégája is felajánlotta a segítségét. A Facebookon néhány napja létrehozta a Taxisok a gyermekekért nyílt csoportot, oda várja a felajánlásokat és a kéréseket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedről nincs adat a jobbikos hálapénztérképen

Szegedről nincs adat a jobbikos hálapénztérképen
Egy olyan Csongrád megyei kórház akad, ahol hálapénzt fogadtak el a Jobbik felmérése szerint.… Tovább olvasom