Délmagyar logó

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -8°C | 4°C Még több cikk.

Kiskutasi polgármester lett a sorozatsztár

Szegedi polgármestere lett a Zala megyei Kiskutasnak. A Barátok közt egykori sztárja, Halász Gábor a kis község tizenhat éve hivatalban lévő vezetőjét győzte le a hétvégi választásokon – jelentős fölénnyel. A fiatal színész függetlenként indult, és a későbbiekben is szeretné távol tartani magát a pártpolitikától.
Mi köt össze egy Zalaegerszeg melletti községet Csongrád megye székhelyével? A válasz: Kiskutas újonnan megválasztott polgármestere, a Szegedről elszármazott színész, Halász Gábor. A Barátok közt című szappanopera egykori sztárja a hét végén sikert aratott a helyi polgármester-választáson. A kis község 188 választásra jogosult lakójának 64 százaléka úgy voksolt: a továbbiakban inkább őt szeretné vezetőjének, szemben a 16 éve hivatalban lévő előddel.

Nem élt vissza az ismertségével

A 34 éves fiatalember hatalmas megtiszteltetésnek érzi a falubeliek bizalmát.
– Egy pici községben talán nem is volt még korábban példa arra, hogy egy – ahogy mondják, „gyüttmöntet" – beköltözőt válasszanak meg polgármesternek, ráadásul ekkora fölénnyel – mondta. – Erre álmomban nem gondoltam volna, még úgy sem, hogy azért indultam el a választáson, mert biztattak.

A fiatal szabadúszó színész kampányát még véletlenül sem akarta ismertségére építeni.
– Nem nyilatkoztam egyetlen bulvárlapnak sem a választás előtte, pedig sokan megkerestek. Az ismertséget inkább a működésben szeretném majd használni, az egész község érdekében. Például ha a térségben összefogásra lesz szükség egy ügyben, biztosan előnyt jelent majd, hogy ismerősként, nem csupán egy község polgármestereként tekintenek rám.

Halász Gábor a Barátok közt sztárjaként egy négy évvel ezelőtti szegedi közönségtalálkozón az akkor még szintén a sorozatban szerepelt Körtvélyesi Zsolt és Farkasházi Réka társaságában. Fotó: M.R.
Két éve kiskutasi


Halász Gábor két éve él a Zalaegerszegtől 12 kilométerre lévő Kiskutason.
– Egy nyaraláson szerettem bele ebbe a pici, gyönyörű völgyben fekvő községbe – mesélte. – Imádom a falusi életet, sokkal jobban, mint a nyüzsgő nagyvárosokat. Nagyon tetszik például, hogy itt picike a bolt, mert a plázáktól megőrülök. De persze mindezt nem úgy kell elképzelni, hogy távol vagyunk mindentől, hiszen busszal vagy autóval negyed órán belül elérhető a nagyváros. Szóval ahova kell, oda eljutok, mégis nyugalmas az életem.

Távol a pártpolitikától

Halász Gábor független jelöltként indult a kiskutasi választáson, és a megkeresések ellenére a kampány alatt is visszautasította minden párt közeledését. Azt tanulta, hogy helyi politikában, ha nem nagyvárosról van szó, kifejezetten hátrány a nagypolitikának részévé válni, hiszen megosztó hatása lehet. Szerinte itt nem lényeg, ki milyen párttal szimpatizál, és nem is számít. Egy faluban összefogás vagy széthúzás, illetve fejlődés vagy tessék-lássék kormányzás lehetséges.

Gábor számára – bár színész – nem teljesen idegen az új feladat, melyet ezentúl el kell látnia. Egyrészt idén államvizsgázik közgazdász szakon, államháztartás szakirányon, vagyis tanulmányait tökéletesen hasznosíthatja polgármesterként. – Másrészt pedig nagyon hálás lehetek a MÁV-nál eltöltött két évnek is – tette hozzá. – A vasúttársaság egy mini állam. Ott is nagyon sokat tanulhattam, főleg kommunikációt.

„Kezdek komolyodni"

Mostantól tehát a szegedi sorozatsztár főfoglalkozású polgármester, aki a szomszédos falu első emberével közös körjegyzőségben, egy hatfős hivatalból segíti majd Kiskutas lakóinak életét. Bár 34 éves kora és gondolkodásmódja már elegendő lehetne a tekintély kivívására, Gábor elárulta: az öltözködésén kicsit változtatott annak érdekében, hogy valóban faluvezetőnek tűnjön.
– Kinézetre későn érő típus vagyok, úgyhogy most a pólókat és a rövidnadrágot elegánsabb ruhákra cseréltem. Így most már végre valóban kezdek komoly férfiembernek tűnni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készítik a jégpályát a szezonkezdésre

Hűtik a betont a jégpályán, s egy-két nap múlva a vizet is ráeresztik. Ezt követően 7-9… Tovább olvasom