Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Kiss-Rigó Koltay Gábort szeretné a szabadtéri élére

Szeged - Koltay Gábor rendezőt szeretné a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, Bátyai Edina helyén látni Kiss-Rigó László, a Szeged-csanádi Egyházmegye püspöke - írta a hvg.hu.
Kiss-Rigó László ezt helyi KDNP-s politikusokkal folytatott beszélgetés közben vetette fel. A HVG információját több kereszténydemokrata és fideszes politikus is megerősítette, a Fidesz szegedi csoportjának egyik vezetője azonban hozzátette, hogy az "évek óta sikeres, egyik oldalhoz sem köthető igazgató leváltását nehéz lenne megmagyarázni a közvéleménynek". A megyés püspök úgy fogalmazott a HVG-nek, hogy "személy szerint örülne", ha Koltay lenne az igazgató. Bátyai megbízatása 2014-ben jár le. Koltay lesz április 1-jétől a budapesti József Attila Színház megbízott ügyvezetője - írta a hvg.hu.

Megkerestük a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatóját, Bátyai Edinát, aki nem kívánta kommentálni a hvg.hu értesüléseit, és a Kiss-Rigó Lászlónak tulajdonított kijelentést.

Olvasóink írták

124 hozzászólás
 • 124. pala1964 2011. március 31. 13:22
  „120. Liyah - én egy kicsit árnyaltabban látom: Koltay igenis nem névtelen - sőt, igenis "leg": a legnagyobb költségvetésből a legszerényebb telejsítményt eddig ő tudta megalkotni...”
 • 123. tarkan 2011. március 30. 09:28
  „Szép napot mindenkinek!!Elől járóban közölni szeretném nem kenyerem a hívatlan prókátorkodás,de...megdöbbenéssel tapasztalom hogy a városszerte elismert,közismert Bátyai Edinával bárkinek is gondja baja volna..Az eredményei önmagukért kiáltanak,csak tessenek megnézni a sok sok évvel ezelőtti repertoárt,vagy akár a nézettségi,avagy gazdasági mutatókat,kiviláglik hogy igen csak rátermett vezetője van még ma is a szabadtéri színháznak ami ugye mondanom sem kell városunk jó hírét viszi Európa,de lehet hogy világszerte is..Nem célszerű ha a "politika"helyezkedik erre a területre is,bár kétségtelen tény hogy a színházak működése nem független ezektől,de talán elmondható hogy Bátyai igazgató asszony és csapata ügyesen manőverezett a napi politika útvesztőiben Nagy kár hogy más egyebekben a "püspökség"alig vagy egyáltalán nem hallatja a hangját,van ép elég probléma az egyházközösség területén is manapság...!!”
 • 122. lidi 2011. március 29. 13:51
  „már a választások előtt kiszivárgott, hogy a tornacipős Koltaynak szánják az (újra összevont) színházat+szabadtérit, de nem az itteniek, hanem magasabb polcról, csak nyilván most értek el idáig
  azt alapból nem érteném, hogy egy megyés püspök vajon milyen alapon óhajt(ana) bárkit bármilyen, akár kulturális városi önkormányzati intézmény élén látni - a magyarázat itt lehet:
  "a Fidesz szegedi csoportjának egyik vezetője azonban hozzátette, hogy az "évek óta sikeres, egyik oldalhoz sem köthető igazgató leváltását nehéz lenne megmagyarázni a közvéleménynek"
  talán úgy gondolják, egyházi áldással könnyebben lecsúszik a torkokon ez is...”
 • 121. Liyah 2011. március 28. 10:30
  „"Hozzávetőleg huszonöt millió forintos hiánnyal adta át a Szabad Tér Színház vezetését Koltay Gábor rendező" - ez mondjuk 2004-es hír, dehát na...”
 • 120. gilbert 2011. március 26. 21:01
  „Liyah
  ...és ez a hű pártkatona majd a Szabadtéri pénzén tartja el a nem éppen fényes helyzetben lévő József Attila Színházat... ki van ez találva... a "kerítők és közbenjárók" meg majd kapnak cserébe 1-2 ropogós táncosfiút reggelire.”
 • 119. Liyah 2011. március 26. 20:06
  „Koltay.... Értem én, hogy minden párthű katonának pozíciót kell most adni, de az nem fordulhat elő egy esetben sem, hogy valami tehetséges embert ültetnek be valahova? Koltay egy szinte névtelen, tehetségtelen ember, aki egészen biztos, hogy nem működtetné jól a szabadtérit. Amúgy meg mér nem Kiss-Rigó szeretne szabadtéri-igazgató lenni? Focinyelven: a hazai pálya (Dóm tér) miatt biztos előnyre tenne szert...”
 • 118. macs 2011. március 26. 18:42
  „114. alfoldi,
  mindenki jöhet, aki meg tudja tölteni a nézőteret. Réteg műsorhoz ez a nézőtér túl nagy.”
 • 117. JoGabor 2011. március 26. 11:07
  „114. alfoldi 2011.03.26. 09:40
  Tisztelt Uram, láthatóan Ön nem tudja, mit beszél. A szabadtéri folyamatosan közönségvizsgálatokat végez, ennek megfelelően alakítja ki a műsorát, amit kötelessége eredményesen értékesíteni is (az igazgató ezért a saját vagyonával felel). Prózát, köztük magyar darabot azért nem játszik, mert nem tudja értékesíteni. Rég elmúltak azok az idők, amikor senkit sem zavart, hogy Sütő kitűnő Szúzai mennyegzőjét 2000 ember nézte a 7000-es nézőtéren.... Ma ez már nem megy. A közönség - döntő többségükben hölgyek, és többségükben idelátogatók - egyértelműen a könnyű zenés műfajokra vásárolnak jegyet, költenek az ideutazásra az itteni szállásra és fogyasztásra, azaz tartják éltben a helyi szolgáltatóipart.”
 • 116. nelek 2011. március 26. 11:05
  „Frankó Nérót a szabadtérire! Kivetítőn lehetne követni acélkék nézését.”
 • 115. dondongó 2011. március 26. 10:13
  „114. alfoldi 2011.03.26. 09:40
  Zizzenj rá ecsém a szabadtéri honlapjára, ha nem megy kérj segítséget.
  Az idei műsor: Az ember tragédiája, Víg özvegy, Valahol Európában. Becsúszott egy kozmopolita oprera is a francia Bizet Carmenje. 3:1-re vezetnek a magyar darabok.
  Szóval előbb tájékozódni kéne mielőtt valótlant írsz.
  Azt persze nem tudhatom, hogy a Püspök Atyánál melyik darab verte ki a biztosítékot.:-)”
 • 114. jozko 2011. március 26. 09:44
  „A rossz hír hozójáról bizony leszedik néha a keresztvizet!

  Még szerencse, hogy közel a szentelt víz!”
 • 113. alfoldi 2011. március 26. 09:40
  „A szabadtéri - teljes "jól működése" alatt ugyanannak a pesti csapatnak a haknija volt.

  Hol vannak a vidéki színházak? Hol vannak a határon túli magyar színházak? Hol van a Magyar Állami Népi Együttes?

  A szabadtéri a teljes "jól működése" alatt egy bizonyos nyugati ideológiának megfelelő "művek"-et sztárolt.

  Hol vannak a magyar darabok?

  Meg kell nézni a hozzászólásokat, melyik kör védi a mai szabadtéri vezetést?

  Mennyi, mennyi véletlen! Csak ki hiszi el.”
 • 112. zehn 2011. március 26. 08:05
  „Kiss-Rigó Úr csak áhítatoskodjon a saját portáján! Mit képzelnek magukról egyesek? Ehhez szerintem semmi köze.S, ha már a témánál vagyunk. A köztudottan fidesz szimpatizáns koltai - ettől még lehetne kiváló szakember, de messze nem az - gagyi, álmagyarkodó.álpátoszos hülyeségeit a szakma is nehezen viseli.Most nevezték ki a József Attila Színház igazgatójának,miután a nem bigott jobboldali Méhest nagy ívben kirúgták onnan. Gusztustalan. Maradjunk az imánál,az nagy kárt nem okozhat kedves lelkész úr!”
 • 111. fefeegy 2011. március 26. 07:47
  „Ej rigó, rigó, te csak imádkozzál érettünk! Senki nem kérdezte tőlem, de a rigó helyére Edinát javasolnám. Remélem senki nem vonja kétségbe a jogomat arra, hogy javasoljak. Sajnos Edina tartok attól, hogy a rigó javaslat az erősebb. Kezdjen csomagolni!!! Ezt rigó nem mondta volna, ha nincs előzetes döntés.”
 • 110. szakmeiszter 2011. március 26. 06:06
  „A magyar egyházaknak a régebbi időkben voltak olyan főpapjai, teszem azt Batthyány József bíboros érsek (pályája elején csanádi érsek), akik a kultúra terén olyan kimagasló értékeket hoztak létre, hogy bocsánatos bűnnek tekinteném, talán respektálnám is, ha beleszólnak a kulturális élet kérdéseibe, de Kiss-Rigó nem ez a kategória. Suszter maradjon a kaptafánál.”
 • 109. billan 2011. március 25. 22:59
  „Az egyház megint nem azzal foglalkozik, amivel kellene...
  Pedig lenne mivel:
  http://index.hu/belfold/2011/03/25/elszabotalta_a_szexvadak_vizsgalatat_a_nuncius/
  ...és akkor a pedofil papokat még nem is említettük.”
 • 108. deszkás 2011. március 25. 22:23
  „ACHILLEUS! Igen ez a kezdetektől igy volt,még az Antalli érában egy javaslat alapján "lezavarták" és csöndbe maradva (az újságiróink meg honnan tudnák?) mivel senki "nem tud róla" igy maradhatott meg.Jó hasonlattal éltél.A támogatást is értem de a mértéktelensége az felháborit.”
 • 107. rókus1 2011. március 25. 20:38
  „Én meg azt nem szeretném ,hogy ebbe ő beleszóljon vagy döntéshozóként beleszólhasson!!!!!!
  azt hogy ő kit hova szeretne tegye meg javaslatát a hatáskörébe tartozó helyken,vagyis egyházi berkeken belül,de ne üsse bele az orrát a rá nem tartozó dolgokba , a szabadtéri játékok meg pont ilyen!!!! úgyhogy püspök úram visszább az agyarakkal!!”
 • 106. Cipó99 2011. március 25. 20:26
  „Nagyon örülök a hozzászólások zöméhez! Régóta foglalkoztat már, hogy mit képzel magáról ez a fősekrestyés!
  Foglalkozzon odaadóbban a híveivel! Ez nem az ő privilégiuma!
  Jó lenne, ha valaki ezt már rajtunk kívül megmondaná neki!”
 • 105. Rozsdás 2011. március 25. 20:17
  „Megint egy "fricska" a KDNP-nek!
  Vajón kitől,csak nem a FIDESZ-től ?”
124 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszi illatok hat hektáron

Romániából is a Röszkei úti nagybani virágpiacra jönnek vásárolni a különböző növények és virágok szerelmesei. Tovább olvasom