Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Kiss Diána Magdolna: lélekben abszolút szubrett vagyok!

Szeged - A West Side Storyban Mariaként megismert Kiss Diána Magdolna játssza a molett Bessy Doudee szerepét a Dóm téri Leányvásárban. Északi típus, de lélekben szubrettnek érzi magát.
– Azzal a stábbal találkoztam a szabadtérin, akikkel a nagyszínházban is dolgoztam, amikor A kalózkalandban és a West Side Storyban léptem fel. Értik a dolgukat! A Leányvásárban Varró Dani szövegvilágát nagyon szeretem; kedvelem ezt a groteszk világot is, én is elég groteszkül nézek ki Tihanyi Ildi papírruháiban. Kicsit nehéz benne ugrándozni, mert elég meleg, nem nagyon szellőzik. Eltakarja a testünket, ezért ötször annyit kell mozogni benne ahhoz, hogy látszódjon a koreográfia. Különösen szeretem a Kettecskén című, Keresztes Tamással közös duettünket, mert van benne egy lendületes, hosszabb táncbetét, ami nagyon üdítő, felemelő, amikor hatalmas svunggal beindul alatta a zene, és lehet őrjöngeni – fogalmaz a Bessyt alakító Kiss Diána Magdolna, akinek ez az első igazi szubrettszerepe.

Kiss Diána Magdolna a Leányvásár egyik jelenetében Keresztes Tamással. Fotó: Schmidt Andrea
Kiss Diána Magdolna a Leányvásár egyik jelenetében Keresztes Tamással.
Fotó: Schmidt Andrea

– Nemigen használnak szubrettnek, mert külsőre szőke, északi típus vagyok, ezért inkább komoly, hideg szerepeket osztanak rám. Pedig lélekben abszolút szubrett vagyok! Egyik kedves kollégám azt szokta mondani: „Diána, te egy bohóc vagy!" Szeretek folyton viccelődni, nagyokat nevetni, hülyéskedni. Persze az élet dolgaihoz kell komolyság is, de amíg tudunk nevetni önmagunkon is, addig nincs nagy baj – mondja kacagva Diána, aki Ascher Tamás és Novák Eszter zenés osztályában 2007-ben diplomázott a színművészetin. – A zenére és a prózára is ugyanúgy figyeltek, kötelező volt hangszeren is játszani. Azóta is fuvolázom, korábban a székesfehérvári zenei gimnáziumban érettségiztem. Pár éve Zsótér Sándor rendezésében bemutattuk a Chicagót, de nemcsak énekeltünk, beszéltünk, táncoltunk benne, hanem a zenéjét is mi játszottuk. Szerettem, mert korábban fúvószenekarban játszottam Fehérváron, és felidéződött, milyen jó is zenekarban muzsikálni. Karmesterünkkel, Silló Istvánnal szeretek dolgozni, mert igazságosan szigorú és kíméletlenül őszinte mindenkivel. Aki szereti a groteszk, vicces meséket, mindenképp jöjjön el megnézni a Leányvásárt. Szenzációs szóviccek vannak a darabban, a papírruhák is különlegesek. A legfőbb vonzerő a csodaszép zene, amelyet a kiváló szegedi zenekarral élvezet hallgatni – ajánlja a produkciót Diána, aki a diploma óta a HOPPart Társulat tagja, de játszik az Örkény Színházban és a Nemzetiben is. Utóbbiban adott volna Alföldi Róbert társulatának még öt évet a folytatásra.

– Mivel én is ebben az országban élek, és választópolgár vagyok, úgy érzem, én is elmondhatom a véleményem közéleti kérdésekben. Nem tudom, mennyire vágom ezzel magam alatt a fát, azt remélem, egy normális országban ezért senkinek sem koppantanak a fejére. Sokat szoktam emiatt vitatkozni aggódó anyukámmal, aki mindig azt mondja: „Jaj, kislányom, miért kellett megszólalnod, tudod, hogy nem szabad!" Eléggé nagyszájú vagyok, bár Gulyás Marci akciója Markó Ivánék bemutatóján számomra is túl bátornak tűnt. Inkább otthon és a kollégáimnak zúgolódom. Jól érzem magam a HOPPartnál, de nem értem, hogy egyik színház sem keresett meg évados szerződéssel. Biztosan azt gondolják, nekem ez a jó. Pedig szerintem státuszban sem rossz lenni, főleg ha az ember egyszer majd gyereket is szeretne...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégén zár a Nyári Tárlat

Vasárnapig látogatható Szeged egyik legnívósabb képzőművészeti eseménye, az idei Nyári Tárlat. Tovább olvasom