Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Kistelek a kistérségre és a termálvízre épít

A Fidesz-MPSZ a hétvégi kongresszusán lezárja az országgyűlési választásokat és már az önkormányzati választásokra készül. Nagy Sándor szerint Orbán Viktor megkapja a tagság kétharmadának bizalmát, és a jövőben is ő vezeti a pártot. Nagy Sándor Kistelek jövőjéről azt mondta, a város fejlődése szorosan összefügg a kistérség fejlődésével.

Nagy Sándor: Az is fontos, hogy a környékbeli települések is fejlődjenek. Fotó: Gyenes Kálmán
– Nem értékeltük, hanem az embereket bevonva, sértettség nélkül megbeszéltük, kibeszéltük az országgyűlési választások eredményét a regionális küldöttértekezleten. Nem sárdobálás folyt – nyilatkozta lapunknak Nagy Sándor országgyűlési képviselő, Kistelek polgármestere. – Kíváncsiak voltunk mindenki véleményére, arra, hogy ők hogyan látták.
A politikusnak az elmúlt négy évben meghatározó szerepe volt a Fidesz választási stratégiájának megvalósításában. Elnöki koordinátorként részt vett a Békés, Csongrád, Szolnok megyei választókerületek létrehozásában és a választókerületi elnökök kiválasztásában. A kongresszust előkészítő szegedi küldöttértekezletre a három megyéből érkeztek országgyűlési képviselők, választókerületi elnökök, pártpolitikusok és meghívott szimpatizánsok.

– A kongresszuson idő hiányában nem kaphatna mindenki szót, a négyórás küldöttértekezleten viszont bárki elmondhatta véleményét, feltehette kérdéseit az országgyűlési választásokról, a jelenről, a jövőről – mondta Nagy Sándor. A képviselő megjegyezte, pozitív és negatív vélemények egyaránt elhangzottak a kampányról, az Orbán–Gyurcsány miniszterelnök-jelölti tévés vitáról, a választási eredményről vagy a pártelnök káderpolitikájáról, benne Mikola István miniszterelnökhelyettes-jelölt kijelentéseiről. Orbán Viktor minden felvetésre válaszolt, önkritikusan, a felelősséget magára vállalva elismerte, hogy néhány körülmény megítélésében tévedett.

A Fidesz-MPSZ hétvégi kongresszusa két fontos kérdésben is határoz: eldől, hogy ismét bizalmat kap-e a pártelnök és az elnökség, illetve a küldöttek megfogalmazzák a párt jövőképét, ami egyben felkészülés az őszi önkormányzati választásokra. A Fidesz elnöke és elnöksége a választások második fordulója után felajánlotta lemondását. Orbán Viktor a hét elején jelentette be, hogy csak akkor marad, ha a küldöttek kétharmada támogatja.

– Orbán Viktornak igaza van, hogy csak akkor marad a párt élén, ha a küldöttek kétharmada bizalmat szavaz neki. Például 54 százalékos támogatás esetén ott lebegne, hogy 46 százalék nem ért vele egyet. Nekem csalódást jelentene, ha nem kapná meg a küldöttek legalább kétharmadának bizalmát. Ismerve a tagság egy részének véleményét, szerintem a jövőben is ő fogja vezetni a Fideszt – mondta a párt országgyűlési képviselője.

Nagy Sándor Kistelek jövőjéről azt mondta, a város fejlődése szorosan összefügg a kistérség fejlődésével. Neki, a város polgármesterének az iskola- és útépítés vagy a csatornázás korszerűsítése mellett az is fontos, hogy a környékbeli települések is fejlődjenek. Az ott élőknek legyen munkahelye, kapjanak minőségi szolgáltatásokat, mert a falvak és a kisebb városok csak egymást erősítve tudnak fejlődni. Nagy Sándornak meggyőződése, hogy nem településben, hanem mikrorégióban és régióban kell gondolkodni. Ezért hoznak létre a környék vállalkozóinak megsegítésére, támogatására egy kis- és középvállalkozás-fejlesztő központot.
– Kialakult egy fejlesztési jövőkép, ahhoz rendeljük hozzá a forrásokat és ne fordítva – jegyezte meg. – Persze Kisteleken is ezer dolgot meg akarunk valósítani.

Számára továbbra is az egyik legfontosabb a termálvíz hasznosítása és a gyógyturizmusban rejlő lehetőségek kihasználása. – Ennek megvalósításához és egy lakópark felépítéséhez minden engedéllyel rendelkezünk. A város biztosítja a területet és az infrastruktúra egy részét, várjuk a befektetőket – mondta Nagy Sándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged Borfesztivál: Sokan a száraz homoki borokra esküsznek

A homoki borok kedvelője Király Levente szegedi színművész, Lukács János megyei rendőrfőkapitány és… Tovább olvasom