Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Kistelepülések a ''hálón''

A Szeged környéki kistelepülések zöme rendelkezik saját honlappal. Ezek között akadnak alvó, nem frissülő portálok – de a hagyománnyal szakítók is. Van olyan település, amelyik több mint 100 ezer forintot fizetett a honlapért, Csengelén viszont az önkormányzatnak ez egy fillérjébe sem került.
Zsombó honlapja egyedi: fotók helyett Papp Mariann helyi képzőművész akvarellképeit használták fel
A Szeged környéki kistelepülések honlapjait legutóbb két évvel ezelőtt néztük végig: 2004 óta csak néhány falu portálján van változás, némelyiken nagyon jelentős. Zsombó például teljesen megújult honlappal várja a látogatókat. A megszokott információk mellett igazi csemege a helytörténeti galéria, amelyben régi fotókat – köztük 1916-ban készítetteket is – nézegethet az érdeklődő. A weboldal különlegessége, hogy az intézményekről, nevesebb épületekről nem fotók szerepelnek, hanem a zsombói művészeti tagozaton végzett Papp Mariann akvarellfestményei.

– A honlapot egy szegedi cég készítette 130 ezer forintért, ezt a település költségvetéséből fizettük ki – mondta Gyuris Zsolt polgármester. – A frissítést a polgármesteri hivatal munkatársai végzik, mindenki a saját területéért felelős.

Új portállal dicsekedhet Balástya is. Ujvári László polgármester azt mondta, az önkormányzat fiatal, lelkes munkatársát bízták meg a feladattal, 50 ezer forintot fizettek a tervezésért. A honlap tartalmi frissítéséért a teleház felelős, ez pluszpénzbe nem kerül. A portálon az önkormányzatról, civil szervezetekről, programokról olvashatunk. A turista megismerheti a falu vendégeit, szállás- és vendéglátóhelyeit, és a fotógalériára kattintva akár kedvet is kaphat a látogatáshoz.

A www.pusztaszer.hu weboldalról a szörföző a természetfilm-fesztivál portáljára illetve az önkormányzat hivatalos honlapjára mehet tovább. A köszöntőben remélik, hogy „a településtörténeti és turisztikai adatok" meggyőzik a látogatót: érdemes személyesen is felkeresni a települést. Ez a honlap tehát a helyiek tájékoztatása mellett turisztikai célokat is szolgál. Csupán egy programrész fejlesztése kell ahhoz, hogy teljes egészében működjön a település portálja, amelyet néhány tízezer forintból készíttettek el. Az önkormányzat szeretné megoldani az internetes ügyintézést is, erre azonban pénz hiányában még várni kell.

Fejlesztés alatt

Önkormányzati, helyi és turisztikai adatokat, információkat tartalmaz majd Csengele és Sándorfalva honlapja is. Csengeléén egyelőre csak a falu címere látható. Sánta Ferenc polgármester azt mondta, az év végéig elkészülő honlapot egy helyi vállalkozó tervezi meg a falunak – ingyen. Hamarosan megújul az internetes oldala Sándorfalvának, ígéri Kakas Béla polgármester. A portál egyébként hetek óta nem érhető el, mint megtudtuk, technikai okok miatt.

 
Bakson hosszú hónapok óta készül a falu internetes oldala, még egy adategyeztetés és némi dizájnváltoztatás van hátra. Búza Zsolt polgármester azt mondta, 120-150 ezer forintot költöttek a portálra. A tartalomfrissítésért havi díjat fizetnek – erről viszont még tárgyalnak a weblapot készítő szegedi céggel. A honlapon egyébként szerepel az a bankszámlaszám is, ahová a község új római katolikus templomának megépítésére szánt adományokat lehet küldeni.

Röszke honlapján viszont megállt az idő: itt még az előző ciklus polgármestere, Magyari László üdvözli a látogatót. Az újonnan megválasztott polgármester, Borbásné Márki Márta azt mondta, az évekkel ezelőtt pályázati támogatásból beindított portált teljes egészében tervezik megújítani, várhatóan 2007 első negyedévében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranyollós szűzleányok és a drága fehér tea

Tanulságos megvizsgálni: az élelmiszer-szakboltok vagy a bevásárlóközpontok tudnak-e többet, jobbat… Tovább olvasom