Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Kiszely Pál lehet a Csillag parancsnoka

Szeged - A múlt héten menesztett igazságügyi és rendészeti miniszter, Takács Albert utolsó munkanapján, február 15-én érvényesnek de eredménytelennek nyilvánította a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnoki posztjára kiírt pályázatot.
A tavaly augusztusa óta húzódó ügyben Takács utódának, Draskovics Tibornak kell döntenie. Az új miniszternek erre két lehetőséget is biztosít a törvény: vagy pályázatot ír ki, vagy vezényléssel állít valakit az ország legszigorúbb börtönének élére.

A tisztségre egyébként a bv-intézet megbízott parancsnoka, Széles Gábor és a börtön parancsnokhelyettese, Stein Zoltán nyújtott be pályázatot. Velük hivatalosan tegnap közölték, hogy a pályázatot eredménytelennek nyilvánították.

Információink szerint Draskovics Tibor már döntött, nem ír ki pályázatot, hanem a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokát vezényli a Csillag börtön élére. Kiszely Pál dandártábornok információnkat nem kommentálta, az igazságügyi tárcánál pedig valószínűnek nevezték, hogy a Szegedi Fegyház és Börtön új parancsnoka Kiszely Pál lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újjászületőben a Vedres és a Tömörkény épülete

Szeged - Két szegedi szakközépiskola, a Tömörkény és a Vedres épületében is javában tart a felújítás. Mindkét intézményben a Ferroép Zrt. végzi az átalakításokat. Tovább olvasom