Délmagyar logó

2016. 10. 29. szombat - Nárcisz 5°C | 14°C

Kitaposott úton építik a járdát

Húsz éve erre vártunk – sóhajtott Horváthné Ilona közös képviselő a szegedi Római körút, Bertalan híd és Szilléri sugárút háromszögében elkezdett földmunkák láttán.
Húsz éve erre vártunk – sóhajtott Horváthné Ilona közös képviselő a szegedi Római körút, Bertalan híd és Szilléri sugárút háromszögében elkezdett földmunkák láttán. Egy hete fogtak neki a környezetgazdálkodási kht. munkásai, hogy rendezzék a területet a panelházak és a híd között. Pászti Ágnes Centrum párti önkormányzati képviselő zöldalapját idén nem aprózta el, erre a zöldterületre áldoz belőle 6 millió forintot.

A hídról a lépcsőházak felé menet a lakók már évek alatt kitaposták az utat, ezt most díszburkolattal látják el és a növények rendszeres gondozását biztosító öntözőcsöveket fektetik. A következő hetekben húsz díszfát, kőrist, libanoni cédrust és japán akácot ültet a kht., több mint hétszáz cserjével és örökzölddel díszíti a teret. A sétálópark növényei fakéregből kapnak gallért, majd padokat helyeznek ki a pihenni vágyóknak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem marad meg a Megmaradás Fala

Engedély nélkül emelt emlékfalat bontanak le Ópusztaszeren a nemzeti történeti emlékpark… Tovább olvasom