Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Kiterültünk a Széchenyi téri jégen

Szeged - A frissen élezett kori jól csúszik, de az illesztésekkel nem árt vigyázni: ha beleakad a cipő orra, hatalmasat hasalhat az ember – kipróbáltuk a Széchenyi téri karácsonyi vásárban felállított, szintetikus műjégpályát.
– Márvány?

– Nem, ez műanyag.

– De van alatta jég? – kérdezte tőlem egy asszony a Széchenyi téri szintetikus korcsolyapályánál. Nem ő volt az egyetlen, aki nem tudott túllépni a „korcsolyázni pedig csak jégen lehet" elméleten. Egy férfi például azt vetette fel: a mobil koripályát biztosan jégakkuval hűtik, és vízzel varázsolják simává, mint a Szabadkai útit. Pedig vizet csak akkor lát ez a speciális felület, ha ráesik az eső. A műanyag lapokból összeállított pályát emulzióval kezeli a karbantartója. Naponta két-három alkalommal fújja le a speciális, olajos anyaggal, és szélmalomharcot vív a fölé emelkedő platánfákról lehulló levelekkel. Ezeket érdemes kikerülni, különben nagyot hasalhat az ember.

Több százan próbálták ki néhány nap alatt a szintetikus korcsolyapályát. Fotó: Segesvári Csaba
Több százan próbálták ki néhány nap alatt a szintetikus korcsolyapályát. Fotó: Segesvári Csaba

Bikiniben siklani

– Kint hagyhatnák a korcsolyapályát a téli szünetre is a gyerekeknek – vetette fel egy asszony. – Sőt akár nyárra is kint maradhatna. Bikiniben lehetne rajta korcsolyázni – kontrázott egy másik. Péntek óta több százan fordultak meg a szintetikus korcsolyapályán, amely mellett elsősegélynyújtó helyet is felállítottak. Eddig nem volt dolguk az ott dolgozóknak. Sokan bérelnek korcsolyát. Egy férfi 52-es lábára keresett, neki azonban nem tudtak segíteni: a legkisebb bérelhető kori 25-ös, a legnagyobb 46-os.

Saját korcsolyával érkeztem a Széchenyi térre, a csizmámat a pálya mellett felállított fedett öltözőben cseréltem át. Ruhatár nincs, van viszont korcsolyaélező, amit az első félkör után igénybe is vettem. Életlen korival csak csetlik-botlik az ember, folyamatosan oldalra csúszott a lábam. Az élezés 700 forintba kerül, a pálya használata ingyenes. Korcsolyát a helyszínen is bérelhetünk 300 forintért, sőt bukósisakkal, könyök- és térdvédővel is felvértezhetjük magunkat 250-ért. Utóbbi nekem sem ártott volna: mikor már úgy éreztem, hogy kezdek belejönni, beleakadt a korcsolyám orra az egyik összeillesztésbe. Hatalmasat hasaltam, kiterültem, mint egy béka. Ez az egyik hátránya a szintetikus jégnek. A koszorúzás sem ment rajta, és nem tudtam úgy felgyorsulni, mint a sima koripályán, de ezt leszámítva hasonló élményt nyújt. Érdemes olyan ruhát felvennünk, amit nem sajnálunk: a felület kezelésére használt anyag szép kis nyomot hagyott drapp nadrágomon.

Aki nem szereti a tömeget, hétköznap délelőtt vagy kora délután látogasson a Széchenyi térre. A 406 négyzetméteres pálya december 23-áig reggel 10-től este 10-ig tart nyitva. Szerdán és szombaton jégdiszkóval várják az érdeklődőket.

Olvasóink írták

 • 8. kiokushyn 2011. november 29. 12:32
  „Tegnap este is kb ennyien voltak.Nem értem, hogy miért, amikor ingyenes.”
 • 7. jozko 2011. november 29. 11:16
  „A fiam jól korcsolyázik, szombaton kipróbálták.
  Nem azonos a jégpályával - viszont ott kint a téren a haverokkal - jó buli.
  Erre való.”
 • 6. cselac 2011. november 28. 23:37
  „Magyar vagyok, csak akkor érzem jól magam, ha fikázhatok.”
 • 5. Wacky 2011. november 28. 21:49
  „3. info 2011.11.28. 20:30
  egy cég finanszírozta, érdemes lenne előbb tájékozódnod!!”
 • 4. morci 2011. november 28. 20:43
  „nem csak az illesztés a gond,hanem a sok-sok felével is..azon is óriásit lehet takarni...maradok a sima jégnél”
 • 3. info 2011. november 28. 20:30
  „ugyan mennyi pénzt vettek föl, ezért a ´találó ötletért?????????”
 • 2. Zsoltee0716 2011. november 28. 19:26
  „Azért engem érdekelne az anyag amivel leöntik!”
 • 1. ozikS 2011. november 28. 19:14
  „Jó nagy baromság.Remélem 0 fok alatt azért öntenek rá vizet”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halász Judit örülne, ha nagymamának szólítanák

Halász Judit énekes- és színésznő nagyon örülne, ha nagymamának szólítanák az unokái. Tovább olvasom