Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Kitört a vakáció

Szeged - Tizenegy hetes vakáció kezdődött meg a pénteki utolsó kicsöngetés után. Az általános iskolákban a hétvégén tartják a ballagásokat, a jövő hét végéig pedig mindenhol kiosztják a bizonyítványt is. Az utolsó nap már leginkább a búcsúzásról szólt.
– Nagyon jó, hogy ez az utolsó nap a suliban. Mehetek strandra, sokáig aludhatok és tévézhetek, meg a mamát is többször láthatom – foglalta össze a vakációval kapcsolatos érzéseit tegnap délelőtt Domonkos Zsolt. Az ötödikes fiú azt mondta, nehéz volt már pénteken bemennie az iskolába, még úgy is, hogy nem kellett már tanulniuk.

Nem volt ezzel egyedül. A Jerney János Általános Iskolában a meleg tantermekben már nem sok gyereknek volt maradása. Akiknek megengedték, az udvaron játszottak egész nap. Találtunk azonban néhány osztályt, akiknek még tartottak órákat. Az elsősöknek például drámaórájuk volt – a fiúk félmeztelenre vetkőztek a melegben. A harmadikosok pedig az elsötétített teremben idei szerepléseiket nézték vissza. Bár a tolltartók ott sorakoztak az asztalokon, azokra is csak az utolsó rajzórán volt szükség.

V A K Á C I Ó. Fotó: Karnok Csaba (képgaléria)

A klasszikus VAKÁCIÓ feliratot hiába kerestük az intézményben: a digitális táblák lassan feledésre ítélik ezt a kedves szokást. A harmadikosok azonban készítettek egyet: mindennap 2-3 gyerek dolgozott rajta.

A modern kori nyárköszöntő kép megcsodálása után ismét az udvarra mentünk gyerekeket faggatni. – Egy picit vártam már a suli végét. De csak azért, mert így sűrűbben mehetek majd át a barátaimhoz – mondta a másodikos Farkas-Csamangó Viktória Lilla. Retkes Janka viszont éppen a barátok miatt szomorkodott egy kicsit a vakáció kezdetén. Nyolcadikosként ugyanis nemcsak az iskolától, osztálytársaitól is el kell búcsúznia. – Nagyon össze vagyunk nőve, hiányozni fognak – mondta.

V A K Á C I Ó. Fotó: Karnok Csaba (képgaléria)

A legtöbb iskolában a hétvégén elballagnak a nyolcadikosok, jövő hét végéig pedig a bizonyítványokat is kiosztják. Két hétig még az intézmények többségében tartanak nyári ügyeletet, vagyis a gyerekek még bejárhatnak napközibe. Pénteken viszont ettől függetlenül hivatalosan is kitört a vakáció: az iskolások számára tizenegy hét szünet következik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajda Attiláékkal muzsikál a Szegedi Szimfonikus Zenekar

Vajda Attila és más neves sportolók közreműködésével a szegedi szimfonikusok Zenés Forgatag –… Tovább olvasom