Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Kitüntetések a forradalom évfordulóján

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából október 23-án több Csongrád megyei is kapott állami kitüntetést.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából október 23-án a Magyar Tudományos Akadémián Almási István vásárhelyi alpolgármester a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatának kitüntetését vehette át Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettestől, a Promenad Dixieland Band alapítójaként, a város vezetésében, illetve kulturális életében végzett munkájáért. Szintén a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatának díját kapta meg Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese, az igazságszolgáltatásban végzett példaértékű bírói munkássága, vezetői tevékenysége elismeréseként.

A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét vehette át a Néprajzi Múzeumban Halász János parlamenti államtitkártól Szenti Tibor vásárhelyi író, néprajzkutató, illetve Ringler András, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi docense.

Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Schmitt Pál köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta Mányoki Zsoltnak, a Szegedi Ítélőtábla tanácselnökének. A Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjét kapta Bernáth Árpád, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára, kimagasló színvonalú tevékenységért.

Simon Ferencet, a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium pedagógusát, Karikó Terézt, a Szegedi Nemzeti Színház Liszt Ferenc-díjas magánénekesét, énekmestert, Rozgonyi Éva Liszt Ferenc-díjas karnagyot, a Szegedi Tudományegyetem Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola tanárát a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztjével tüntették ki. A Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztjét vehette át Hegedűsné Dékány Magdolna, a vásárhelyi polgármesteri hivatal nyugalmazott kulturális referense, valamint Gresó Erzsébet, a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatala nyugalmazott osztályvezetője.

Október 23-a alkalmából a Népművészet Ifjú Mestere díjat kapta Bereczné Lázár Nóra tojásfestő.

Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön rendőr zászlóssá léptette elő Szöllősi Zoltán rendőr főtörzsőrmestert, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Szegedi Határrendészeti Kirendeltség, Határrendészeti Osztálya Szolgálati Csoportjának kutyavezetőjét. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elismerésben részesítette Beregszászy Zoltánt, a Tisza Volán Zrt. Szegedi Közösségi Közlekedési Divízió főügyeletesét és Vörös Istvánnét, a közlekedési közszolgáltató divízió kereskedelmi szakmai vezetője.

Olvasóink írták

 • 4. rókus1 2010. október 26. 15:19
  „Jó olvasni,hogy szegedi közlekedési társaság a Tisza Volán ilyen elismert az új kormány szemében is, és a társaság két dolgozóját méltónak találta miniszteri kitüntetésben részesíteni.Gratulálok a két kitüntetettnek és a vállalat vezetésnek is!!!”
 • 3. Vörcsi 2010. október 25. 21:31
  „2. "Ezeknek az elismeréseknek nincs a szemebe semmi jelentősége..Kellően lejáratták már az eltelt időszakban."

  Mely időszakra kellene gondolnunk? Ezt az elismerést a "mostani" kormány minisztere adta!
  Ilyen elismeréseket nem szoktak néhány évnyi munkáért adni, visszafelé indulva 20 év munka az új rendszerben, legalább ennyi a szintén nem künnyű átkosban, tehát legkevesebb 40 év. Ez lenne lejáratva? Jóérzésű ember ma már nem zokog ilyen sirámok felett!”
 • 2. történész 2010. október 25. 16:57
  „Ezeknek az elismeréseknek nincs a szemebe semmi jelentősége..Kellően lejáratták már az eltelt időszakban.”
 • 1. rouge 2010. október 25. 12:10
  „Gratulálok mindenkinek!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katona Gyula 33 év után köszönt el a közélettől

Szeged - Katona Gyula 33 éven át dolgozott Móravárosért: 1977-től a városi tanács tagja volt, 1990… Tovább olvasom