Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

Kitüntették a Vörös lufit

Szeged - A Vörös lufi fantázianevű magyar csapat – azaz Kun Tamás és Álmos Gergely debreceni, valamint Mezey Tamás szegedi származású fővárosi építész – nyerte meg 41 induló közül a szegedi DÉMÁSZ-telepre kiírt nemzetközi tervezőversenyt.
Péntek délután az EDF DÉMÁSZ Klauzál téri székházában adta át a 12 ezer eurós első díjat Hiezl József, a társaság vezérigazgató-helyettese a győztes csapatnak. A pályamunkákból kiállítás nyílt Víziók a szegedi erőmű területének hasznosítására az EUROPAN 11 tervpályázat keretében címmel, amelyen Fehér Éva szegedi főépítész mondott köszöntőt. Az összeállítás január 27-ig  látható. Az ünnepség után, jelenleg szimpoziumon mutatkozik be az EUROPAN tervpályázati rendszer, a díjnyertes pályázók ismertetik tervüket a zsűri és a meghívott szakértők értékelése mellett.

Többször beszámoltunk róla: az Europan verseny magyar feladványaként idén Szeged az EDF DÉMÁSZ Kossuth Lajos sugárúti, egykori hőerőmű-telepével szerepelt. A hazai szakmai zsűri 8 munkát juttatott tovább a norvégiai döntőbe, köztük 5 magyart. A nemzetközi szakmai zsűri egy magyar és egy angol csapatot dicséretben részesült, az első díjat a Vörös lufi nyerte. A fiatal építészek Alice Csodaországát álmodták az iparterület helyére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntetett kultúra

Szeged az ország és Európa kulturális központja. Európa ellen vét az, aki kultúrát, a médiát, az oktatást, a közizlést egyen formába akarja kényszeríteni - fogalmazott Botka László.
Tovább olvasom