Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 04. péntek - Rozália

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Kitüntették a Vörös lufit

Kitüntették a Vörös lufit

Szeged - A Vörös lufi fantázianevű magyar csapat – azaz Kun Tamás és Álmos Gergely debreceni, valamint Mezey Tamás szegedi származású fővárosi építész – nyerte meg 41 induló közül a szegedi DÉMÁSZ-telepre kiírt nemzetközi tervezőversenyt.

Munkatársunktól - Délmagyarország napilap - 2012.01.20. 15:05
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Péntek délután az EDF DÉMÁSZ Klauzál téri székházában adta át a 12 ezer eurós első díjat Hiezl József, a társaság vezérigazgató-helyettese a győztes csapatnak. A pályamunkákból kiállítás nyílt Víziók a szegedi erőmű területének hasznosítására az EUROPAN 11 tervpályázat keretében címmel, amelyen Fehér Éva szegedi főépítész mondott köszöntőt. Az összeállítás január 27-ig  látható. Az ünnepség után, jelenleg szimpoziumon mutatkozik be az EUROPAN tervpályázati rendszer, a díjnyertes pályázók ismertetik tervüket a zsűri és a meghívott szakértők értékelése mellett.

Többször beszámoltunk róla: az Europan verseny magyar feladványaként idén Szeged az EDF DÉMÁSZ Kossuth Lajos sugárúti, egykori hőerőmű-telepével szerepelt. A hazai szakmai zsűri 8 munkát juttatott tovább a norvégiai döntőbe, köztük 5 magyart. A nemzetközi szakmai zsűri egy magyar és egy angol csapatot dicséretben részesült, az első díjat a Vörös lufi nyerte. A fiatal építészek Alice Csodaországát álmodták az iparterület helyére.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...