Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Kitüntették Gregus Máté unokáját

A székkutasi falunapon díjjal ismerték el az egykori hangyaszövetkezet alapításában részt vett Bányai házaspárnak a község érdekében végzett munkáját, s szintén kitüntették a közösségért sokat tevő Gregus Istvánt. A fiatalabbak és az idősebbek egyaránt találtak kedvükre való programot a község falunapján.
A falunapok zárásaként vasárnap a lovaké volt a főszerep Fotó: Tésik Attila
Már szombaton kora délelőtt alig lehetett parkolót találni a székkutasi sporttelep közelében. A kutasiak kíváncsiak voltak arra, hogy az idén kik kapják a Székkutasért, valamint a Rendezett házért, ápolt környezetért járó díjakat. A településért végzett munka elismeréseként Bányai István és felesége, az egykori hangyaszövetkezet alapítói, valamint Gregus Máté unokája, a faluban közkedvelt Gregus István vehette át a díjat. A rendezett házért járó jutalmat, vagyis az erről tanúskodó táblát Banga Mihály, Török Sándor, Héjja István, Fejes János Lászlai Józsefné és Borsodi Ferenc kapta meg Vígh Viktor polgármestertől. A település vezetőjének azonban csak szusszanásnyi ideje maradt a következő díjosztási ceremóniáig. Na meg annyi, hogy a zakóját – szavajárása szerint – „Batman-öltözékre", azaz talárra cserélje, s már adta is át az 50 éves pedagógiai munkáért járó aranydiplomát.

Meghatottan vette át az oklevelet dr. Németh Zoltánné, aki mint mondta: ha úgy adódik, akkor mind a mai napig szívesen helyettesít az oktatási intézményben. A másik aranydiplomás, Mayer Gellértné egészségi állapota miatt nem tudott részt venni az ünnepségen. A hivatalos ceremóniát követően jöhetett az ebéd, s hogy jobban csússzon a marhapörkölt, muzsikaszó kíséretében falatoztak a székkutasiak.

Délutáni ejtőzésként akadtak olyanok, akik a hűvösben kártyázták, mások viszont – főként a fiatalabbak – a vasútállomás mögötti útra robogtak járgányaikkal, hogy előbb tesztlapon, majd a szlalompályán bizonyítsák közlekedési jártasságukat, ügyességüket. A falunapok zárásaként, vasárnap a lovaké volt a főszerep.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A meggondolatlan megrendelő duplán fizet

Apróhirdetésekben, szórólapo- kon, név nélkül, pusztán egy mobiltelefonszámmal hirdetik magukat… Tovább olvasom