Délmagyar logó

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 1°C | 5°C Még több cikk.

Kiürül a tiszti klub, de még nem tudni, mi lesz benne

Szeged - Egyelőre nem tudni, mi lesz a Victor Hugo utcai egykori tiszti klub épületével, ahonnan elköltözik a Szegedért Alapítvány.
Elköltözik a Szegedért Alapítvány a Victor Hugo utcai egykori tiszti klubból a Klauzál térre, mert már nincs szüksége a nagy alapterületű ingatlanra, ugyanis eladta a tulajdonában álló ILS Szeged Nyelviskola Kft.-t.

Röviden így foglalható össze az az előterjesztés, amelyről pénteken dönt a városi közgyűlés. A Szegedért Alapítvány a város egyik preferált szervezete, amely 50 forintos négyzetméteráron bérelt 512 négyzetmétert a Victor Hugo utcai impozáns épületben.

A tiszti klubot még 2008-ban kapta meg a város jelképes összegért, 73 millió forintért a Honvédelmi Minisztériumtól. Az adásvételi szerződésben szerepelt, hogy az önkormányzatnak térítésmentesen helyet kell itt biztosítani évente három-négy alkalommal a városban működő, honvédségi kötődésű szervezetek, a Szegedi Bajtársi Klub, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület és a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége megyei szervezete rendezvényeinek. A Szegedért Alapítványnak és a fenti társadalmi szervezeteknek a Klauzál tér 7. szám alatti, összesen 143 négyzetméteres ingatlanban biztosít augusztus elsejétől határozatlan időtartamra helyet a város – amiért továbbra is négyzetméterenként 50 forint bérleti díjat kér.

Az előterjesztésben nem szerepel, mire használják majd a Victor Hugo utcai tiszti klubot. Az önkormányzatnál lapunknak azt mondták, később döntenek az épület hasznosításáról. Arról viszont már most pénteken határoznak, hogy a város az elkövetkező öt esztendőben évi 5 millió forinttal támogatja a Szegedért Alapítvány céljait és rendezvényeit.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

83 darab lőszerrel, egy fegyverrel, ittasan indult szórakozni

A Csongrádi Rendőrkapitányság vádemelést javasol egy tömörkényi férfival szemben, aki ittasan,… Tovább olvasom