Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Kivágják az egész fasort

Szeged - Három héten belül harmadszor szakadt le nagyméretű faág Szegeden a Fésű utcai nyárfák egyikéről. Az egész fasort kivágják, a munkát ma reggel elkezdik.
Hatalmas durranásra ébredt olvasónk Újszegeden, a Fésű utcában vasárnap reggel. Lapunkban is megírtuk, hogy két hatalmas ág szakadt le az egyik nyárfáról. – Szerencsére egyik sem esett rá senkire és semmire. Az egész utcát keresztben eltorlaszolta a fa, amit csak a tűzoltóság tudott eltávolítani – írta olvasónk.

Domokos Katalin a nyárfasor előtt. Eddig elutasították az utcabeliek panaszát az illetékesek. Fotók: Karnok Csaba
Domokos Katalin a nyárfasor előtt. Eddig elutasították az utcabeliek panaszát az illetékesek.
Fotók: Karnok Csaba

A Fésű utcában nem ez volt az első eset, hogy leszakadt egy faág. – Ötvenéves fákról van szó. Ez volt a harmadik eset. Pont most vitték el a sok ágat. Kérdeztem a tűzoltóktól hétfő reggel, hogy mit lehet tenni. Azt mondták, ők akkor intézkedhetnek, ha kettéreped a fa, vagy valaki életveszélyben van – mondta Domokos Katalin, az utca egyik lakója. Hozzátette, a lakásszövetkezet elnöke több alkalommal írt a hivataloknak, de a panaszaikat elutasították.

A lakók sorolták az eddig történteket: három hete az első fáról lezuhanó ág totálkárosra törte az alatta parkoló autót. Múlt hét vasárnap egy másik ág tört le. Szerintük csak a szerencsének köszönhető, hogy eddig senki sem sérült meg.

Tátrai János, a katasztrófavédelem megyei polgári védelmi főfelügyelője érdeklődésünkre elmondta, az utóbbi héten többször vonultak a Fésű és a Csanádi utcába, illetve a Székely sorra. – Ha a forgalmat vagy a gyalogosokat zavarja, kimegy a tűzoltó. De azt tudni kell, hogy a tűzoltó nem favágó.

Hiába egészségesek a nyárfák, az ágaik törékenyek - ezért könnyen rázuhanhatnak valakire.
Hiába egészségesek a nyárfák, az ágaik törékenyek - ezért könnyen rázuhanhatnak valakire.

– Többször is helyszíneltünk az említett területen a középkorú, egészséges nyárfák nagyméretű, törékeny ágai miatt. A jegyzőkönyvet továbbítottuk az önkormányzat illetékes irodája felé, és kezdeményeztük a fák kivágását – tájékoztatott Molnár József, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. csoportvezetője. Megtudtuk: a kivágáshoz már megkapták a nem hivatalos hozzájárulást.

– A hivatalos engedély megérkezése előtt a baleset és az anyagikár-okozás veszélye miatt ma megkezdjük a teljes nyárfasor, valamint két másik nyárfa kivágását – mondta a csoportvezető.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sofőrből sincs elég

Vészhelyzet van a Volánoknál: létszámhiány miatt leállhatnak a buszok, ami a kormány felelőssége… Tovább olvasom