Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Kiverte két fogát egy taxis

Kiverte két fogát egy tápéi fiatalembernek egy szegedi taxis a Tisza-parton, a Vízitelep közelében. A taxis azon dühödött fel, hogy a 25 éves fiatal kikanyarodott elé.
Fotó: Frank Yvette
A 25 esztendős Biacsi Zoltán a közelmúltban késő délután Szegedre indult tápéi otthonából. A fiú elkérte az autót az édesapjától, majd a Fiumei utcáról jobbra kanyarodott a Budai Nag y Antal utcára, amikor neki balról egy taxis közeledett. A kereszteződés közelében rendőrjárőr páros igazoltatta az autósokat.

– Nem kanyarodtam ki elé, nem kellett sem fékeznie, sem hirtelen irányt változtatnia. Utána végig az autóm hátuljára tapadva követett. Olyan közel jött, hogy ha fékeztem volna, biztosan nekem ütközik. Kacsázott mögöttem, előzni akart. A kezemmel intettem neki, hogy hova siet – mesélte a fiatalember.

A taxis zöld Skoda Feliciájával egészen a Tisza-partig üldözte a fiatalembert. A feljáró után az út kétsávos. Biacsi Zoltán a belső sávban autózott a belváros felé, amikor a taxis jobbról megelőzte, elévágott és a belső sávban megállt. Zoltánnak nem volt más választása, lelassított és a taxi mögé állt. – Kiszállt a nagydarab, jól megtermett sofőr, olyasmit mondott, hogy elévágtam, meg mit integetek neki, majd az ablakhoz lépett, meg se várta, hogy válaszolok-e, ököllel az arcomba vágott. Ezután sarkon fordult és elhajtott – folytatta a történetet a fiatalember.

Zoltán szájából ömlött a vér és komoly fájdalmai voltak, mobiltelefonjába beírta a taxi rendszámát, és visszafordult Tápéra, ahol az igazoltató
A rendőrség később tájékoztat

Az ügyről szerettük volna megtudni a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság álláspontját, de a nyomozóhatóság sajtóreferense, Tuczakov Szilvána rendőr százados csak mára ígért tájékoztatást.  
rendőröktől kért segítséget. Az egyenruhások mentőt hívtak, akik a szájsebészetre szállították. Zoltán elmesélte, hogy az ütés erejétől nem törtek ki teljesen, hanem befelé fordultak a fogai. Hat érzéstelenítő injekció után az ügyletes orvos megpróbálta visszaállítani a fogakat eredeti helyzetükbe, de ez nem sikerült. – Leghamarabb karácsonyra lesz fogam. Naponta vezetek, gyakran kerülök én is feszült helyzetbe az úton, de ilyen még soha nem történt velem – panaszolta a brutálisan megvert fiatalember.

A sérült fiú a szájsebészetről a látlelettel együtt a Szegedi Rendőrkapitányságra ment, ahol feljelentést tett a Rádió Taxi munkatársa ellen. Biacsi Zoltán hozzátette, ha megindul a büntetőeljárás a taxisofőr ellen, a bíróságon kártérítési eljárást kezdeményez ellene a támadás során elveszett fogai miatt.

Sárkány Lukács, a Rádió Taxi vezetője éppen szabadságát tölti, lapunktól értesült a történtekről. – Nyugodt gyerek, indok nélkül nem tenne ilyet – mondta a taxisofőrről. – Kivizsgálom az ügyet. Mindenképpen szeretném hallani a kolléga álláspontját is, de ha valóban megtette, megkapja méltó büntetését, hiszen ez a magatartás megengedhetetlen – fogalmazott a társaság vezetője. Sárkány Lukácstól megtudtuk, a belső vizsgálat eredményére még várni kell, mert a taxisofőr kollégáival külföldre utazott nyaralni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kész utak a belvárosban

A tervek szerint halad a négy útépítőcég Szeged útjain, ám sok esetben meggyűlik a bajuk a hőséggel,… Tovább olvasom