Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Kivirágzott a hulladékudvar

Szeged - Büszke vagyok a leandereimre, a muskátlikra, a petúniákra, ezek mellé a cég adja a virágládák díszeit. Otthon nincs kertem, itt élem ki magam. Szereti a szépet, a tisztaságot. Ez is tönkremegy, ha pár napig nem figyelek rá, akár egy családi ház körül - mutatta Kazareczki Adrián, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. Vértói hulladékudvarának kezelője.
Végzettsége kertésztechnikus; csinosítja az udvart, dróthálót javít, vagy ha kell, haladási irányt jelző nyilakat fest fel a konténerek köré. És természetesen ellátja a munkáját, vagyis tájékoztat, fogadja a hulladékot, leméri, adminisztrálja.

Első ránézésre is látni: a hulladékudvar nem szeméttelep. Hátha majd azok is elhiszik, akik egyelőre tartanak a létesítésüktől, és a jelenlegi 7 szegedi udvar száma gyarapszik. Mert igény lenne rá Újszegeden és Szőregen.

Kivirágzott a hulladékudvar. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Tőlünk nyugatabbra kisgyermekes családok hétvégi elfoglaltsága, hogy az elkülönítetve gyűjtött hulladékfajtákat kiviszik, és egyenként elhelyezik a megfelelő konténerben. Így a kicsiknek már ez lesz magától értetődő. A szegediek közel 10 éve használják ingyenesen a hulladékudvarokat, ahol a kommunálison kívül minden hulladékfajtát átvesznek, persze elkülönítve.

Túlhaladott gyakorlat már a „mindent egybe" vagy az „át a kerítésen". Hiszen csak egy mozdulaton múlik, kidobott tárgyainkból értékes hulladék lesz vagy költséges szemét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az elitképzés 6-10 diákkal kezdődik

A gépészmérnök karon induló duális képzésben az elméleti órák mellett akár háromezer óra gyakorlaton is részt vesznek, így friss diplomásként már kész munkaerőnek számítanak majd. Tovább olvasom